Baba

Őrizetben az anya: összeverte 1 hónapos csecsemőjét?

Letartóztattak egy egyedülálló anyát, miután a védőnő több súlyos sérülést talált az alig egy hónapos kisbabáján. A csecsemő koponyája is megsérült, anyja mégsem vitte el orvoshoz.
A kép illusztráció
A kép illusztráció

Életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy 22 éves anyát Tiszakécskén, miután egy hónapos gyermekét kedden súlyos sérülésekkel kórházba kellett szállítani – közölte szerdán a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Nyíkos Tamás.

A tiszakécskei önkormányzat gyámügyi ügyintézője vette észre kedden – és tett utána rögtön bejelentést –, hogy a gyereken tisztázatlan módon keletkezett sérülések vannak, és az őt egyedül nevelő anyja mégsem vitte el orvoshoz a csecsemőt.

A gyámügy intézkedett, a csecsemőt a gyermekorvos kórházba utalta, ahol a vizsgálat során kiderült, hogy a kicsi súlyos koponya- és végtagsérüléseket, valamint életveszélyes belső szervi sérüléseket szenvedett – tette hozzá a rendőrségi szóvivő.

A gyermeket a budapesti Heim Pál Gyermekkórházba szállították. A megyei online lap, a baon.hu kórházi forrásokra hivatkozva azt írja, hogy a gyereknek több csontja is eltörött, de arról nincsenek információik, hogy milyenek az életben maradási esélyei.

Ahogy friss információk jönnek az ügyről, azonnal beszámolunk róla. A Nők Lapja Café nemrég írt arról, mennyire veszélyes akár csak az is, ha játékból feldobjuk a kisbabát, mert ilyen kis korban a koponya nagyon sérülékeny – erről itt olvashatsz tovább!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top