Baba

Pénzt ajánlott az apa, ha az anya elveteti a Down-kóros babát

A kismamát sokkolta, hogy az apa "vérdíjat" tűzött ki a magzat fejére.
Lisa és Tommy

Lisa és Tommy

Forrás: The Sun 

A brit kismamánál, Lisa Mackinnél a terhessége 12. hetében elvégzett vizsgálatok kiderítették, hogy kisbabája nagy valószínűséggel Down-szindrómával születik majd. A nőben azonban fel sem merült, hogy emiatt elvetetné a magzatot.

Amikor azonban a gyermek apja tudomást szerzett vizsgálat eredményéről, felhívta Lisát, és 2000 fontot – azaz nagyjából 700 000 forintot – ajánlott neki, ha hajlandó megszakíttatni a terhességét. „Amikor felfogtam, hogy mit mond, olyan haragot éreztem, mint még soha életemben. Üvöltöttem vele, teljesen le voltam döbbenve” – mesélte az anyuka a The Sun című lapban.

A 28 éves nőnek korábbi kapcsolatából van már három kislánya, egyszer pedig elvetélt. „Tudom milyen borzalmas érzés elveszíteni egy babát. Nincs az a pénz, amiért elvetettem volna.”

A kisfiú, Tommy azóta már kétéves. „A Down-szindróma nem jelent különbséget. Hihetetlen látni, ahogy újabb és újabb mérföldköveket ér el az életében” – mondta Lisa, aki elárulta azt is, hogy az apja még sosem látogatta meg a gyereket, de az ajtajuk mindig nyitva áll előtte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top