Baba

Kisbabája életét választotta a rákos kismama

A rákos kismama orvosok tanácsai ellenére, az életét kockáztatva hordta ki gyermekét.
Daniella és kislánya

Daniella és kislánya

Forrás: The Sun 

A mindössze 21 éves Daniella Jackson második gyermekével volt öt hónapos terhes, amikor tüdőrákot diagnosztizáltak nála. A fiatal nővel – aki soha életében még csak ki sem próbálta a cigarettát – közölték az orvosok, hogy azonnal el kell távolítani tüdejéből a 4 centiméteres átmérőjű tumort, és meg kell kezdenie az életmentő terápiát, mindehhez azonban el kell vetetnie a gyermekét.

A kismama viszont közölte: nem hajlandó az abortuszra, akár az életét kockáztatva is kihordja a babát. „Elhatároztam, hogy megszülöm a kisbabámat. Annyira szoros volt a kettőnk közti kötelék, hogy nem lettem volna képes elvetetni” – mesélte a nő a The Sun című lapban.

Terhessége végéhez közeledve már elviselhetetlen köhögési rohamok kínozták és rendkívül nehezen tudott lélegezni. „Állandóan rohamaim voltak, és nem tudtam a bal oldalamon feküdni, mert rettenetesen fájt. Azt hittem, nekem és a babámnak is végünk lesz. Úgy éreztem, egy időzített bomba ketyeg bennem, és rémálmaim voltak, hogy belehalok a szülésbe.”

Daniella végül a kiírtnál ugyan korábban hozta világra gyermekét, de a kislány teljesen egészséges. Négy héttel később aztán elvégezték rajta az életmentő operációt, melynek során a fél tüdejét el kellett távolítani.

Az anya azóta már otthonában lábadozik, és reméli, sikerült legyőznie a betegséget. „Nagyon hálás vagyok azért, hogy túléltem, van jövőm a gyermekeimmel.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top