Baba

Már a kislányok sem álmodnak esküvőről

Egyre kevesebb kislány és lány álmodik arról, hogy egy nap királylányként lép az oltár elé.
fotó: the Telegraph
Fotó: the Telegraph

Rengeteg nő már kislányként arról fantáziált, hogy egyszer eljön majd a nagy nap, amikor királylánynak öltözhet, és napsugarak, virágszirmok és gyönyörű zeneszó mellett állhat az oltár elé, hogy kiválasztott hercegének kimondja a boldogító igent. Sajnos vagy nem sajnos, ez az álomkép egyre inkább kezd kikopni a gyermekszívekből is.

Leginkább a lányok azok, akik szkeptikusak a témát illetően – derül ki a Girl Guides brit önkéntes lányszervezet felméréséből, amit ezer 7–21 éves megkérdezésével készítettek. Csak a töredékük hisz abban, hogy a házasság a párkapcsolat egy jó formája; hét százalékuk úgy véli, egyáltalán nincs szükség házasságra, ötből pedig csak egy lány gondolja azt, hogy a házasság az élet egyik legfontosabb mérföldköve. 56 százalék számára azonban a függetlenség ennél fontosabb. Mindössze a megkérdezettek egyharmada hiszi, hogy egy házaspár gyermekeként felnőni jobb, mint egy gyermekét egyedül nevelő szülő csemetéjeként. A megkérdezett lányok kétharmada a szüleivel él, és csak egyharmada elvált szülők gyermeke, aki a édesanyjával él. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top