Baba

Nézd meg, hogy ásít a baba a méhben!

A magzatok nemcsak csuklanak és nyújtózkodnak az édesanyjuk hasában, hanem ásítanak is, ugyanolyan arckifejezéssel, mint mi, felnőttek.

Hosszú idő telik el, mire egy baba kibújhat a méhből, és a tudósok most azt állítják, hogy a kilenc hónap alatt a magzat nemcsak csuklik, nyújtózkodik és nyel, de még ásítani is szokott. A bizonyíték az erről készült 4D ultrahang, amin teljesen ugyanaz a baba mimikája, mint az ásító felnőtteké.

Ezúttal 15 egészséges magzatot tanulmányoztak 4D ultrahanggal, és úgy gondolják, hogy az ásítozás a fejlődésükkel állhat összefüggésben. Más tudósok vitatják, hogy ez ásításnak számítana, és annyi biztos, hogy ők nem azért csinálják, mert álmosak, vagy mert másról ragadt rájuk, ahogy az a felnőtteknél előfordul.

Menekülnek előle?

A terhes anyukáknak felesleges csak azért időpontot foglalniuk 4D ultrahangra, mert hátha elkapják csuklás vagy ásítás közben a kicsit. Normál esetben a terhesség alatt négy ultrahangot javasolnak az orvosok, és a 3D vagy a 4D ultrahangot akkor lehet érdemes csináltatni, ha elváltozásokat szeretnének kiszűrni. Viszont még ilyenkor is előfordult, hogy a 2D ultrahang jobb képet ad a helyzetről. Vitatott, hogy a sok ultrahang káros lehet-e, de megfigyelhető, hogy maguk a babák nem szeretik a vizsgálatot, és elbújnak vagy elfordulnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top