Baba

Félnek visszatérni a munkába a kisgyermekes anyák

Úgy érzik, hogy már nem tudnának úgy teljesíteni a munkahelyükön, mint a gyermekvállalás előtt.

Az anyukák átlagosan 11 hónappal a szülés után kezdik úgy érezni, hogy beszűkültek a kapcsolataik, és képtelenek lennének visszatérni a munka világába – derült ki egy közelmúltban készült felmérésből.

Tízből nyolc anya bevallotta, hogy a gyerek érkezése utáni életmódja miatt elszigeteltnek érzi magát és az önbizalma is csökkent, emiatt nem tudna úgy teljesíteni és nem volna képes megbirkózni a rá nehezedő nyomással a munkahelyén, mint a családalapítás előtt.

Félnek visszatérni a munkába az anyukák

A válaszadók negyede bevallotta, hogy irigykedik azokra a kollégáira és barátaira, akik egyre feljebb jutnak a ranglétrán, miközben ő a gyermekvállalás miatt nem tud szakmailag előrébb haladni. Sőt, a munkába visszatérő anyák közel fele a képesítésének, illetve a szakmai tapasztalatainak megfelelőhöz képest alacsonyabb beosztásban folytatja a pályáját.

„Természetes, hogy a család bővülésével a napi rutin és a prioritások változnak, ennek azonban nem feltétlenül kell negatív hatással lennie a karrierre vagy feláldozni azt” – fogalmazott Jane Scott Paul, a tanulmányt készítő cég vezérigazgatója, aki kiemelte, hogy a munkáltatóknak és a gazdaságnak hiányoznak azok a készségek, illetve szakértelem, mellyel ezek a nők rendelkeznek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top