Baba

Tízből nyolc férfi szeretne apa lenni

Többen akarnak gyereket, mint a nők.

Egy közvélemény-kutatás szerint tízből nyolc férfi mindig is vágyott az apaságra, vagy szeretne egy nap apa lenni. Ehhez képest a női megkérdezettek közül tízből heten vágytak vagy vágynak gyerekre.

A nők és a férfiak számára nagyjából ugyanolyan mértékben jelentett örömet a szülővé válás, az apák viszont a szerelmi életük és a karrierjük szempontjából is több pozitív változást tapasztaltak a gyermekük születése után, mint az anyák.

Tízből nyolc férfi szeretne apa lenni

A férfi megkérdezettek közül többen úgy nyilatkoztak, hogy a hagyományok és a család továbbvitele miatt szeretnének szülők lenni. Az anyák számára a gyerek gondozásának, felnevelésének lehetősége számít igen lényeges érvnek a gyerekvállalás mellett.

A kutatásban részt vevő apák háromnegyede házas volt az első gyermeke születésekor. Azon férfiak 88 százaléka, akik nem házasok és/vagy nincs még gyerekük, szeretne majd megházasodni. A nők között többen vannak, akik szerint egy egyedülálló anya legalább olyan jól fel tud nevelni egy gyereket, mint két szülő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top