Baba

Pénzhiány miatt várólista a kaposvári Kaáli Intézetben

Ha valaki most keresi fel őket, csak áprilisra tudnak neki időpontot adni.

A pénz állja útját újabb babák születésének. Várólistát kellett bevezetni a kaposvári Kaáli Intézetben is, mert nem kapnak elég állami támogatást a lombikprogramokhoz – írja a kapos.hu. Ha valaki most keresi fel őket, csak áprilisra tudnak neki időpontot adni. A lista az egész régió születésszámára hatással lesz.

Eddig átcsoportosításokkal sikerült megfelelni a páciensek igényeinek. 2010-ben 56, 2011-ben 228, míg tavaly már 272 beültetést végeztek. Idén eddig 182 mesterséges megtermékenyítés volt a somogyi intézetben. Mostanra azonban már nincs honnan forrást elvonni, így marad a várakozás vagy a beavatkozásonként 95 ezer forintos díj. A drága gyógyszerek mellett ezt a költséget sokan nem tudják már vállalni.

Pénzhiány miatt várólista a kaposvári Kaáli Intézetben

Öt éve nem született annyi gyerek Somogyban, mint idén. 2013-ban több mint 500 babát hoztak itt világra. A szakemberek szerint a biztató számok a lombikprogramnak is köszönhetők. Míg országos szinten csaknem 6 százalékos a születésszám-csökkenés, addig a megyei kórházban 20 százalékkal több gyerek született, mint tavaly.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top