Baba

Egészséges babát szült a tájfun egyik túlélője

A kismamát mindenórás terhesen sodorták el a hatalmas hullámok. Csoda, hogy ő és a babája is életben van.

Csodababa

Csodababa

Forrás: Daily Mail

A Fülöp-szigeteken pusztított tájfunnal kapcsolatban igen kevés jó hírről számolhatott be a világsajtó. Ezek egyike a 21 éves Emily Ortega  története. A mindenórás terhes kismama Taclobanban tartózkodott, amikor a Haiyan tájfun elsöpörte a várost. Őt is elsodorták a hullámok, úsznia kellett, majd sikerült megkapaszkodnia egy oszlopban, ennek köszönhetően élte túl a katasztrófát. Később a férje, Jobert talált rá a törmelék között.

Először egy iskolaépületben találtak menedéket, ám tudták, hogy segítségre van szükségük, hiszen az asszony bármikor szülhet. Hétfő hajnalban Emilynél be is indult a szülés, a párnak azonban még kilométereket kellett gyalogolnia, mire egy teherautó felvette és elvitte őket a reptérre. A kismamának már elfolyt a magzatvize, mire odaértek, végül a katonaság orvosai segítségével adott életet a gyermekének. A helyszínen tartózkodók a szülés után megtapsolták őket. Az anya és gyermeke egyelőre jól vannak, ám az orvosok aggódnak a fertőzésveszély miatt, hiszen nem tudnak megfelelően steril körülményeket teremteni a számukra, ezért antibiotikumot kapnak, de sajnos az is fogyóban van.

A fiatal nő az édesanyja után a Bea Joy nevet adta a kislánynak.  „Ma ünnepelnünk kell, ugyanakkor gyászoljuk a halottainkat” – nyilatkozta Jobert a sajtónak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top