Baba

Tatuikrek születtek a miskolci állatkertben

Tündéri a két állatkölyök! A nemüket egyelőre nem lehet megállapítani.

Bébiboom a miskolci állatkertben, mégpedig a tatuk háza táján. Bővült ugyanis a tatucsalád, ráadásul mindjárt két csöppséggel. Az ikrek alig múltak egy hónaposak, eddig idejük nagy részét az odújukban töltötték, mostanra azonban már egyre gyakrabban hagyják el, hogy felfedezzék a külvilágot.

Alig több mint 100 gramm súllyal születtek, ám nagyon gyorsan növekednek. 5 hét elteltével már elérték az 1 kilós súlyt is. Apró, rózsaszín testükön egyre jobban megfigyelhetők a tatukra jellemző övek – olvasható a Miskolci Állatkert honlapján.

Forrás: http: miskolczoo.hu
Forrás: http: miskolczoo.hu

Tavaly Magyarországon elsőként született nagy szőröstatu a miskolci állatkertben, most pedig egy újabb elsőséget vívtak ki: először jöttek világra ikrek.

A nagy szőröstatuknál egyébként nem ritka, hogy ikrek születnek, sőt igazából ez az általános. Sok tatufajtól eltérően a nagy szőröstatu azonban nem egypetéjű ikreknek ad életet, gyakori, hogy a két utód egyike nőstény, a másik pedig hím. A Miskolcon világra jött kölykök nemét eddig még nem sikerült megállapítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top