Baba

A legjobb idei gyerekkönyvek – 100-as lista

A jó hír az, hogy sok gyerekkönyv jelenik meg itthon, van miből válogatni. Most egy szubjektív listát ajánlunk nektek a Magyar Gyermekirodalmi Intézet oldaláról, amit a 2013-ban megjelent könyvekből állítottak össze.

Lehet, hogy most azt gondoljátok, a karácsonyon túl már nem olyan égető kérdés, hogy milyen könyvet válasszunk gyermekünknek (kivéve, ha mindjárt itt a szülinapja), de jó, ha fejben tartjuk, hogy létezik ez a szuper lista, és egyáltalán, ez az oldal, ahol a témában rendszeresen olvashatunk híreket. Az sem utolsó kaland, hogy megnézzük, a listáról hány szerzőtől van könyvünk, vagy ismerjük-e őket, esetleg ismeri a gyermekünk az oviból, iskolából, barátoktól. Ne feledjük, olvasni jó! Itt találjátok a listát. (Ráadásul január 5-ig játszani is lehet az intézet Facebook-oldalán, a nyertes három könyvet választhat a listáról.) És ha a fa alatt nem volt ott valamelyik toplistás darab, a következő alkalomra már be is lehet tervezni!

A legjobb gyerekkönyvek - 100-as lista

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top