Baba

9 napot gyalogolt a kórházig a kismama

Mindezt -35 fokban. Nem volt más választása.

Egy izlandi fotós, Tim Vollmer készítette az alábbi fotósorozatot egy, az észak-indiai Ladakhban, vagyis Kis-Tibetben élő családról. Újszülött gyermekükkel tértek vissza Leh városának kórházából onnan több mint 70 kilométerre lévő falujukba, Lingshedbe.

A kismama és az őt kísérő családtagok a szülés előtt, odafelé is gyalog tették meg a kilencnapos utat a -35 fokos hidegben, a befagyott Chadar folyó mentén. Más megoldás híján az útra magukkal vitték a házaspár nagyobbik gyermekét is. Napi nyolc órát bandukoltak, az éjszakákat pedig hegyi barlangokban töltötték. Az arrafelé túrázó fotós véletlenül találkozott a családdal.

„Hihetetlen a számomra, hogy mennyire könnyű dolguk van, mennyi segítséget kapnak a szülő nők a nyugati világban, hozzájuk képest. Amikor látod ezt a kicsi gyereket és a babát, hogy mennyire hideg van, és mi mindent kell megtenniük” – fogalmazott Vollmer.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top