Baba

Furcsa dinó: felfújható vagy kerámia?

Mennyire szép, fényes anyagból készült felfújható játékok, tisztára, mint a gázzal töltött szülinapi lufik – mondhatnánk ezekre a csodákra. Hát ennél jobban nem is lehetne mellélőni, bár az illúzió tökéletes.

Egyfelől klassz szórakozás lehet olyan tárgyakat készíteni, amelyek megszólalásig olyanok, mint egy másik tárgy, csak éppen teljesen más anyagból, teljesen más célra készültek – ez előfordulhat különböző okokból: szándékkal, figyelemfelkeltésként, tiltakozásként… Másfelől a tényleg tökéletes illúzió láttán nem lehet mást tenni, csak leborulni. Precíziós, hosszas munka egy ilyen szobor elkészítése. Brett Kern, az amerikai művész tökélyre fejlesztette a technikát, az illúzió teljes, nem lehet felismerni, mit látunk. Itt találjátok az oldalát, ahol betekintést nyerhetünk a műhelyébe, másrészt rendelhetünk egy ilyen klassz kis dinót (no persze csak akkor, ha már kinőttek a gyerekek a dobálós időszakból), esetleg csodás ajándék egy humorérzékkel megáldott paleontológusnak.

 Az egy felfújható dino, nem lehet kerámia!

Az egy felfújható dino, nem lehet kerámia!

Az egy felfújható dino, nem lehet kerámia! 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top