Forrócsoki-koktél
Jéghideg édes ital, csajos estékhez, romantikus film mellé kötelező.
Hozzávalók 1 pohárhoz:
• 0,5 dl házi forró csokoládé – lehűtve
• 3 cl csokilikőr
• 3 cl Bailey’s likőr
A hozzávalókat egy mixerben jéggel együtt összerázzuk, majd talpas koktélospohárban tálaljuk. A tetejére tehetünk pillecukrot vagy koktélcseresznyét.
|
|
Mexikói forrócsoki-keksz
Hozzávalók 10-12 darabhoz:
- 2 és negyed csésze liszt
- 1 és 3/4 csésze cukor
- 0,5 tk. só
- 2 tojás
- 1 csésze szoba-hőmérsékletű vaj
- 2 tk. tejszín tejszín
- 2 tk. fahéj
- 0,5 csésze kakaópor
- 1 tk. chilipor
Elkészítés
A lisztet a cukorral és a szilárd hozzávalókkal összekeverjük, a tojást a tejszínnel és a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tésztát jól összedolgozzuk, majd tallérokat formázunk belőle és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Fehér forró csoki
Hozzávalók:
- 1 l (zsíros) tej
- 1 teáskanál fahéj
- 2 csipet (őrölt is jó) reszelt gyömbér
- 10 dkg (felkockázva) fehér csokoládé
- 1/2 teáskanál mogyoróvaj
- 3/4 teáskanál vanília aroma
- 1/4 teáskanál kardamon
Elkészítés
A tejet felmelegítjük és megolvasztjuk benne a forró csokit. Ezután hozzáadjuk mogyoróvajat, és a fűszereket, majd összeforraljuk. Vigyázzunk, hogy ne fusson ki a tej! Melegen, keksszel tálaljuk.
|
|
Csokirúd
A csokit megolvasztjuk, majd jégkocka formába öntjük, 10-15 percig hűtjük, majd nyalókapálcát teszünk bele és hűtőbe téve keményre hűtjük.
Kompakt forró csoki ajándékba
A feladat egyszerű: halmozz egy csatos üvegbe kakaóport, csokireszeléket, majd pillecukrot és valamilyen nehezen olvadó kemény cukrot. Írj hozzá kis cetlin használati utasítást, a következő minta alapján: Az üveg tartalmát öntsd meleg tejbe, és várj türelmesen, ameddig felolvad.