Baba

A 7 legfontosabb anyai tulajdonság

A gyerekvilág blog szerzője összegyűjtött pár dolgot, amit az édesanyák mindennap megtesznek a gyermekükért, minden különösebb odafigyelés nélkül.

Itt és most nem lesznek felkavaró vallomások, de még olcsó közhelyek sem. Ez a néhány sor, azoknak a kedves édesanyáknak szól, akik szeretnék még egy kicsit szebbé, boldogabbá tenni gyermekeik életét és a magukét, egyszóval az egész családét.

Amit az édesanyák nem mondanak, csak tesznek:

ŐSZINTESÉG jóban, rosszban. A gyerekek csak centiben kicsik, sokkal többet megértenek mindennapjainkból, mint azt gondolnánk.

TISZTELET, a civilizáció alapköve. Nélküle még mindig banánt ehetnénk a fán ücsörögve. Korhatár nélkül! Folytassuk ugyanolyan intenzitással gyermekeink tiszteletét, mint ahogyan azt a legeslegelső találkozásunkkor tettük. Piros volt, visított, mégis szerelem volt első látásra!

MOSOLY. Hatalma felbecsülhetetlen. Pozitivitása emberek millióit köti össze. És ők ezt jól tudják, a gyerekek azok, akik már néhány hetes korukban, teljesen spontán módon a kommunikáció e leghatékonyabb formáját választják. Tanuljunk tőlük!

BESZÉLGETÉS, nyitott gondolatokkal és szívvel. Teljesen mindegy hogy a napi feladatok, a kedvenc tigrises póló vagy a legújabb fantasztikus regény főhőse a téma. A boldogság olykor nehezen talált kulcsa a kimondott szó.

A többi szeretetteli cselekedetért kattints a cafeblogra!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top