Baba

Vibrálóan színes elefántok flipflopokból

Egy flipflopot egész könnyű elhagyni, főleg a vízparton, ha van váltócipőnk, vagy az a csodás helyzet áll elő, hogy nincs is szükség lábbelire, mert minden úton lehet mezítláb szaladgálni. Nem is sejtjük, micsoda környezeti terhelést jelenthet a sok elhagyott papucs.

Egyrészt elég vacakul néz ki egy part, ami tele van elhagyott papucsokkal, de a kisteknősök útját is akadályozza a vízbe menetelkor (a parton bújnak ki a tojásból és nagy feladat számukra eljutni a vízig), a halak lenyelik és megfulladnak tőle. Egy tengeri természetvédelmi szakember a kenyai partoknál elborzadva látta, hogyan borítja el a sok papucs a víz menti területet, és azt is, hogy a gyerekek jól eljátszanak, építenek velük. Létrehozta az Ocean Sole alapítványt, összegyűjtik a flipflopokat, ezeket betanított emberek hihetetlenül színes, vidám szobrokká alakítják, ezzel igen sok jót tesznek: eltűnik a környezetszennyező anyag a partról, a gyerekek boldogan játszanak a helyben készült szobrokkal, persze ezzel munkát és lehetőséget is kap a környék lakossága, a szobrokat pedig állatkerteknek és múzeumoknak adják el. Ma már nem nemcsak szobrok, egyéb dizájntárgyak is készülnek. Szóval a gyerekeknek jó, a helyieknek jó, a környezetnek jó – kreatív és okos megoldás a fenntartható fejlődésért.    

Vibrálóan színes elefántok flipflopokból

 Vibrálóan színes elefántok flipflopokból

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top