Baba

Kis kémikusokká válhatnak a gyerekek az Állatkertben

A Kölyöklabor az iskolák 2–6. osztályos csoportjainak kínál érdekes és látványos kémiai foglalkozásokat.

A bejelentkező osztályoknak alkalmanként egy vízkémiai és egy élelmiszer-kémiai kísérlet elvégzésére van lehetősége. Az egyórás foglalkozásokat hetente keddenként és szerdánként három idősávban tartják Fővárosi Állatkert Varázshegyében.

A Kölyöklabor a BASF Kids’ Lab nemzetközi ismeretterjesztő programjának részeként nyílt meg. Az első Kölyöklabort 1997-ben nyitották meg Ludwigshafenben, a vállalat németországi központjában. A cég kémiai ismeretterjesztő programjain 2012-ben több mint 64 ezer fiatal vett részt szerte a világon. Magyarországon 2011 októberében indult el a program, amelynek keretében eddig ötezer hazai kisiskolás kapott betekintést a kémia rejtelmeibe.

A program célja, hogy a legfiatalabbaknak emlékezetessé tegye az első találkozást a laboratóriummal, felkeltse érdeklődésüket a kémia iránt, és hogy bemutassa, mennyi mindenben járul hozzá a kémia mindennapi életünkhöz. A gyerekek kis vegyészként aktív részesei lehetnek a foglalkozásoknak, ez pedig ügyességüket, pontosságukat és kreativitásukat egyaránt fejleszti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top