Baba

Gondozója táplálja a veszprémi kis zsiráfot

Az anyja egyelőre nem fogadja el a veszprémi állatkertben a vasárnap született borjút. A következő napok kritikusak lesznek, de az állatkert dolgozói mindent megtesznek azért, hogy a kicsi életben maradjon.

Az anyaállat valószínűleg a nehéz ellés miatt elszenvedett fájdalmak, az emberi beavatkozás miatt nem fogadja még el utódját. A zsiráfborjú ugyanis a vállánál beszorult a szülőcsatornába, kétórás küzdelemmel sikerült kiszabadítani onnan.

Az anyának korábban is volt borja, Franciaországból a lányával érkezett, a mostani kicsit azonban a szokatlan körülmények miatt nem gondozza. Ezért a veszprémi állatkert kisállat-specialistája, Marokházi Katalin vette gondozásba a kis zsiráfot. A szakember sok kisállatot felnevelt már otthonában, így például mókust, mosómedvét, fekete párducot, páviánt, huszármajmot, szibériai tigrist és vaddisznót.

A gondozó most az állatkertben alszik, és háromóránként tejjel eteti az újszülött zsiráfot. Török László, a vadaspark vezetője bízik abban, hogy az anya mégis elfogadja a borjút, mivel a gondozóknak sokkal kevesebb az esélyük felnevelni őt.

Fotó: Nagy Lajos / MTI
Fotó: Nagy Lajos, MTI

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top