Baba

Ezért hősök az anyák

Aki még a klubon innen van, zavartan tud nézni, hogy mégis, hogy fér bele egy anya napjába, eszébe ennyi, de tényleg ennyire sok minden. Aki pedig bent van, csak legyint, vagy kéri a repülősóját olykor-olykor. Vidám lista következik arról, milyen az, amikor az ember lánya csak "anya".

Tényleg szórakoztató a 25 pontos listát olvasgatni, mert miközben egy kissé semmibe vett, ám igen fontos dologról szól is, mégis képes humorral átitatva írni erről az egész anyásdiról, arról, hogy mi minden vagyunk még, ha anyák vagyunk. Például: 

 

Az anyák dicsérete kicsit másképp

 

 

13. Szakácsnő, akinél a tükörtojás szív alakú, a kenyér az már csak katona, és a hab az már csak hab a tortán vagy a fürdővíz tetején, amin dinnyekockák úszkálnak egy tálcán, fogpiszkálóval átszurkálva. 

19. Meteorológus és katasztrófavédelmi munkatárs, aki mindig mindenre felkészül, és nem indul el úgy sehová, hogy ne lenne nála télikabát, naptej, lázmérő és egy hétre elegendő hideg élelem.

25. Továbbá: az anya, ha beteg a gyerek, akkor idegroncs, ha nem, akkor elfoglalt, ha járni kezd a gyerek, a legboldogabb a világon, ha elesik, akkor kiakad, mikor beszélni kezd a szeme fénye, két lépéssel a föld fölött jár, mikor jön a “miért” korszak, azt kérdezgeti: “Miért nem hagyja már abba?”, mikor kamasz: “Most miért nem kérdez semmit?” Az anyaság “miért”-ek, és a “hogyan lenne a legjobb”-ak nagy halmaza, és igenis a legjobb dolog a világon, de nem a legkönnyebb, és semmiképp sem “csak”!

A teljes listát itt találjátok. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top