Baba

Menő külföldi díjat kapott két magyar apuka fejlesztése

Továbbfejlesztette az orrszívót két magyar apuka. Az ő verziójuk nem olyan hangos és félelmetes, mint egy porszívó, amivel általában a gyerekek orrát szívják, és sokkal humánusabb, mivel a szívóerő jobban szabályozható.

Két pécsi apuka, Streitmann Walter és Mátrabérci Zsolt nem volt elégedett a boltokban kapható orrszívókkal. Kifejlesztették a sajátjukat, aminek a Nosiboo nevet adták. Egy gyerekbarát és egészségügyi elvárásoknak is megfelelő orrszívót álmodtak meg, és a munkájukat a hálás gyerekek és szülők után most a nemzetközi dizájnszakma is elismerte, hiszen Red Dot díjjal jutalmazták a terméket. Bár ezt a díjat itthon főleg szakmai körökben ismerik, valójában ez az egyik legrangosabb nemzetközi elismerés, amit dizájn vagy dizájner kaphat, a termékfejlesztés Oscarja.

Menő külföldi díjat kapott két magyar apuka fejlesztése

Walter és Zsolt mérnökök, egy belsőépítészettel és dizájnnal foglalkozó cég vezetői, és a projektbe bevonták dr.Hárságyi Erzsébet füll-orr-gégész szakorvost is. “Apaként mindent megteszek azért, hogy kisfiam a lehető legkevesebbet kapjon antibiotikumot vagy gyógyszeres hatóanyagú orrspray-ket. A készülék nemzetközi sikere megerősít abban, hogy a helyes út a megelőzésé, nem a gyógyszereké” – hallhattuk a díjjal kapcsolatban Zsolttól.

A hazai fejlesztés többek között annyival tud többet a már kapható orrszívóknál, hogy a szívóereje a csecsemőkortól kisgyermekkorig optimálisan állítható, maximuma az egészségügyileg megengedett legerősebb érték. A szabadalmaztatott Colibri szipka higiénikusan tisztítható, BPA-mentes, rugalmas kialakítása nem okoz orrnyálkahártya-irritációt.

Menő külföldi díjat kapott két magyar apuka fejlesztése
 
Menő külföldi díjat kapott két magyar apuka fejlesztése

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top