Baba

Ajándékba, otthonra: egyszerű, könnyen készíthető apróságok húsvétra

Néhány nap és húsvét van, minden csupa nyúl, tojás és csirke, igaz? Még nem? Nem baj, mert egész kis idő alatt is alkothatunk szuperhelyes dekorációt. 3 tipp következik.
Nyuszikép pamaccsal
 
A mindent vivő cukiság: ahhoz képest, milyen kevés alapanyag kell hozzá és milyen gyorsan, egyszerűen elkészíthető, elképesztően jól néz ki, ráadásul mivel elég minimalista darab, bármilyen otthonba beleképzelhető, kicsik és nagyok is várhatóan mosolyogva fogadják majd – hát hiába, az a képből kiugró kis pompon zseniális ötlet. Szükségünk lesz egy keretre, egy kartonra, amire ragasztunk, egy nyúlformára (a képen látható sem bonyolult, még ha nincs hozzá minta sem) és egy pomponra, amit készíthetünk házilag is, de hobbiboltban is beszerezhető ez a pamacs (vattából is jó). Természetesen rajtunk múlik, marad-e ilyen fekete-fehér, színesben is nagyon jól fog mutatni, amihez csak a kicsiknek kedve van, próbálkozzunk.
 
Ajándékba, otthonra: egyszerű, könnyen készithető apróságok húsvétra
 
 
Nyuszisziluett dekortapaszból
 
Szintén gyerekekkel is nagyszerűen készíthető aranyos kis dekoráció: elég nehéz elrontani, a végeredmény mutatós – saját magunk részére, ajándékba, üdvözlőkártyának is megfelel, bekeretezve pedig egyenesen egy kis műalkotás. Szükségünk lesz kartonra, dekortapasztra, egy nyúlformára (jegyezzük meg a technikát, mert bármelyik ünnepnél, formánál jól használható lesz). Innen két lehetőségünk is lesz: az egyik, hogy egy ugyanakkora méretű kartont teleragasztunk dekortapasszal és a másik kartonból kivágjuk a nyúlformát, majd ezt a dekortapaszos kartonra helyezzük és összeragasztjuk. Másik lehetőség, hogy a sziluettet ragasztjuk le dekortapasszal és ezt ragasztjuk a kartonra – az első egyszerűbb, az biztos. Természetesen nem muszáj a viszonylag drága dekortapasszal ragasztani (csak megvan az az előnye, hogy ragad, de nyom nélkül leszedhető bárhonnan, tehát ha elrontjuk sincs semmilyen következmény), az is remek lehetőség, ha megkérjük a gyerekeket, hogy fessenek mintás papírokat, és ezeket vagdossuk csíkokra, esetleg szétszedhetünk régi újságokat. Angol nyelvű útmutatást itt találtok.
 
Ajándékba, otthonra: egyszerű, könnyen készithető apróságok húsvétra
 
Tojáshaverok
 
Ez már csak a hab a tortán: ha marad néhány kifújt tojás, vagy idén nem szeretnénk feltétlenül nagyon hímes tojásokat alkotni, akkor a lényeg, hogy van ilyen lehetőség is: ilyen jófej tojáshaverokat az is fog tudni rajzolni (másolni), aki nem igazán jeleskedik a rajzolásban. Persze műanyag vagy hungarocell tojás is megfelelő, legalább megmaradnak. Alkoholos filcet érdemes használni, hogy a tapintástól ne kenődjenek el a rajzok. Az asztal vidám díszei a barkán lógva sem utolsók, sőt ha kincskeresést tervezünk, lehetnek ezek a kis jelzői az elrejtett kincseknek. Itt találtok többféle tojáshavert, amiket lehet másolni.
 
Ajándékba, otthonra: egyszerű, könnyen készithető apróságok húsvétra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top