Baba

Terhes-e a vitamin?

Megdöbbentő, de a mai napig sokan azt gondolják, hogy a terhesvitaminok vagy más néven magzatvédő vitaminok teljesen feleslegesek. Szokták mondani: minek ez, hisz dédnagyanyáink enélkül is boldogultak, 100 éve is születtek gyermekek mindenféle vitamintabletták szedése nélkül. Igen, születtek, de ha megnézzük az akkori születési rendellenességek számát, máris nem olyan jó érv ez.
Terhes-e a vitamin?


A tények

A terhesség alatt megnövekszik a szervezet vitaminigénye. Olyannyira, hogy ezt szinte lehetetlen normális táplálkozással bejuttatni a szervezetünkbe. Gondolj csak bele, a B9-vitamin-, azaz a folsavszükségletedet napi 15 tányér spenót elfogyasztásával tudnád kielégíteni. Ezért van szükséged neked is olyan magzatvédő vitaminokra (ha az orvosod is így rendeli), mint például a Ferlidona étrend-kiegészítő tabletta.

Terhes-e a vitamin?


De mi is a magzatvédő vitamin?

A 4 B-vitamin (B11, B12, B2, B6) a meghatározó összetevői a komplex magzatvédő vitaminkészítményeknek, ezt értjük magzatvédő vitamin alatt. A magzatvédő vitamint célszerű már a tervezett fogamzás előtt 1 hónappal elkezdeni szedni. A terhesség alatt segíti a magzat egészséges fejlődését, és csökkenti az esetleges fejlődési rendellenességek lehetőségét. A Ferlidona magzatvédő vitamin ráadásul nemcsak a magzatodat védi, téged is, hiszen pótolja a várandósság és a szoptatás során fellépő megnövekedett vitaminszükséglet nagy részét a legtöbb vitaminból.

Miért jó, ha szeded?

Mert megnyugtathatod magad, hogy teszel a kisbabád egészségéért, egészséges fejlődéséért. Magyar kutatások bizonyítják, hogy a magzatvédő vitamin szedése az idegcsőzáródási rendellenességek (nyitott gerinc, agy- és koponyahiány) 90%-ának kivédésére alkalmas. Ez azért is fontos, mert önmagában a folsav szedésével 50-70%-ban előzhető meg.

És még?

Érdekes, arról a tévhitről, hogy a magzatvédő vitaminoktól hidroglóbusz nagyságú fejjel születnek kisbabák, még ma is gyakran hallani, pedig ez egyszerűen nem igaz. Arról viszont csak elvétve beszélnek, hogy egy Ferlidona típusú étrend-kiegészítővel nemcsak az idegcsőzáródási rendellenesség kialakulását, de más betegségek kialakulásának esélyét is csökkenthetjük: a szívfejlődési rendellenességek mintegy 50%-a, a húgyúti és vese rendellenességek 40%-a, a veleszületett végtaghiányok 30%-a megelőzhető szedésével.

Terhes-e a vitamin?

Mindezek talán megnyugtató tények, érvek, hogy te is bátran használd a Ferlidona étrend-kiegészítő tablettát. És nyugodj meg, a tévhitekkel ellentétben a multivitamint szedők és nem szedők testsúlya között szignifikáns különbség nincs. Csak te nyugodtabb lehetsz, hogy tettél kisbabád egészségéért.

A Ferlidona étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépd túl. Gyermekektől elzárva tartandó. Kérjük, olvasd el a betegtájékoztatót.

További információkért kattintson ide!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top