Baba

Cuki játék teszi biztonságosabbá az autózást

Az utazás előbb-utóbb a kisgyerekek életének is része, autó, busz, vonat, repülő – mindegyiknek megvan a maga varázsa és hátulütője is, no meg a család szokásai is befolyásolják, mit szeretnek meg a kicsik.

Az autózásnak igencsak erős mindkét oldala: akkor indulunk vele, amikor tudunk és szeretnénk, megválaszthatjuk, kivel utazunk (persze viszonylag kicsi a létszám szerencsére), az a zene szól majd, ami nekünk tetszik (na jó, nem az, ami nekünk tetszik, hanem ami a gyereknek tetszik, persze hogy az, amitől borzolódnak az idegeink), ezek az előnyök. A nehézség pedig maga a kötöttség: nincs semmiféle mozdulásra lehetőség, ez pedig igen nehéz és sajnos unalmas egy kisgyereknek, persze vannak így is lehetőségek a szórakoztatásra. A kötöttség legutálatosabb része maga a biztonsági öv: szorít, nyomja a nyakat, nyűg, de sajnos muszáj a biztonság érdekében.

Játék és biztonság egyben: Hugdoll

 

Szerencsére akadnak tervezők, akik az efféle hétköznapi problémákat próbálják meg- és feloldani, nem lehetünk elég hálásak ezért: apróságok, amik minden egyes napunkat könnyebbé teszik. Az 2014-es IF Formatervezési Díj nyertese a KIDU ezzel a játékkal, aminek a neve Hugdoll, a funkciója pedig az, hogy a biztonsági övet ezek az igazán helyes babák  úgy tudják pozicionálni a felsőtesten, hogy az semmiképp ne nyomjon, de továbbra is ugyanolyan biztonságos legyen.  A játék ráadásul nagyon cuki, az úton izguló, szorongó gyermekek nyugihaverja is lehet. Reméljük, hamarosan mindenki számára elérhető lesz.

 

Játék és biztonság egyben: Hugdoll

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top