Baba

Növénypréselés gyerekkel

A növények nagyon sokfélék, biztos a gyerekeidet is érdekli, melyik milyen. Remek közös program lehet meghatározni őket, majd hozzáadni a gyűjteményhez. Bloggerünk elmeséli, ők hogyan csinálják.

Minden a rét növényeivel kezdődött. Amikor tavaly a másodikos lányom környezetismeretből ezt tanulta, akkor készítettük az első  botanikai lapokat, szép préselt virágokkal, és azóta is nagy az érdeklődés, ha felbukkan egy újabb növény, azt rögtön meg kell határozni, és ha lehet, préselni. Így szépen lassan gyarapszik kis herbáriumunk.

Én meg örülök, mert egy nagyon hasznos, és egyszerű időtöltés ez a gyerekekkel, és be kell vallanom, közben én is sokat tanulok a növényekről. 

Növénypréselés gyerekkel
 

Általában először megpróbáljuk meghatározni , hogy mi lehet a növény, majd ha lehet (nem védett, vagy nincs védett területen), begyűjtjük, aztán otthon préseljük. Ha mégsem sikerül a terepen a meghatározás, segítségül hívjuk a netet, egy nagyon szuper program van a növényhatározó.info oldalon. Eddig a legjobb terep a kertünk, az árok és a gátoldal volt, gyűjtöttünk például pitypangot, mezei katángot, búzavirágot, réti boglárkát, vérehulló fecskefüvet.

Hogyan préselik? Tudd meg A napfény illata blogról!

Növénypréselés gyerekkel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top