Baba

3 beltéri játék kevés hozzávalóból

Májusi eső aranyat ér - persze, csak nehéz innen nézni az esős délutánokat, ha egy vagy több gyereket próbálunk szórakoztatni és már a teljes otthoni játékpark összes darabja kissé unalmassá vált. Léteznek olyan játékok is, amikhez alig kell kellék, viszont jó nagy szórakozás, nevetés, testmozgás zajlik a játék közben: az újdonság varázsa, a másfajta gondolkodás, mozgás és közös röhögés (egymáson, magunkon) vidáman kifáradt gyerekeket ad estére. Nézzük, mik lehetnek ezek:
Lézerlabirintus
 
Az akciófilmek hősei mindig szépen megoldják a lézerrel védett helyeken való behatolást, sok gyerek imádja az efféle kihívást (anélkül, hogy látott volna ilyen gyagya akciófilmeket): uralni a testet, koncentrálni valami kúszós-mászós játékban és legyőzni a többieket. Ha még sztorit is kreálunk, netán nyeremény is felvillan, biztos nagy lesz a móka. Fogjunk krepp-papírt (vagy fonalat, celluxot, szigszalagot) és szűk lakrészben rögzítsük a falra úgy össze-vissza, hogy fizikai kihívás legyen a kifüggesztett csíkok között átjutni )gyurma-állagú ragasztóval foltmentesen tudjuk a falra rögzíteni a szalagokat). Ha kész, indulhat a játék, aki leszakít egy csíkot, az bizony lézerbe sétált, kiesett. Részleteket itt olvashattok.
 
3 beltéri játék kevés hozzávalóból
 
 
Karkötő papírhengerből
 
A papirhengerből hihetetlen, mennyiféle játékot, tárgyat, eszközt tudunk készíteni, most egy egyszerű technikát ajánlunk karkötők gyártáshoz. A lényeg, hogy igazítsuk a gyermek csuklójához a henger méretét (ha kilyukasztjuk a két végén, akkor apró szalaggal könnyű beállítani), ha ez kész, kezdődhet a dekorálás: papírok, gyöngyök, apró fatárgyak, műanyag kicsi kincsek, festék, dekortapasz, filc mind-mind jól mutat rajta. Részleteket itt találtok.
 
 
 
3 beltéri játék kevés hozzávalóból
 
 
Ping-pong lufival
 
Lufit dobálni, pöccinteni, lecsapni, fújva mozgatni mindig jó móka, akárhány éves is legyen a gyermek, akinek a kezébe kerül (ha nem volt vele rossz korábban rossz élménye, olykor felnőtt korig kitart a félelem a lufi durranásától), ez a boldog lufizásnak egy eggyel tovább fejlesztett verziója: papírtányérra ragasszunk fapálcákat (gyógyszertárban elvileg beszerezhető ez a fagyipálca-szerű lap), fújjunk fel egy lufit és kezdődhet a móka. Lecsapni nehéz lesz, de a furán imbolygó lufi kellő okot ad majd a folyamatos nevetésre. Részleteket itt találtok.
 
3 beltéri játék kevés hozzávalóból

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top