Epres pie
Az Édesem blogban nem lehet csalódni, mennyei, atombiztos recepteket találunk gyönyörűséges fotókkal. Most epres cukiságot láttunk nála: hand pie-t, ami – ahogy írja a blogger, Márk Szonja – a klasszikus amerikai pite kézbe vehető, kicsi verziója. Tanácsos követni a pontos leírást és annak megfelelően adagolni az alapanyagokat is. Liszt, vaj, só, cukor, víz szükséges a tésztához, a töltelékhez pedig eper, cukor, keményítő, valamint tojás és (nád)cukor a tetejére. Ha gyereksereg érkezik vendégségbe, vagy kerti partira igyekszünk, ahol sok gyerek lesz, nyerő édesség lehet ezt a kis cuki pite. A részletes leírást itt találjátok.
Amarántos palacsintaállatkák eperpürével
Az ennivalóval játszani jó, bizonyos keretek között persze. Az is igaz, hogy a palacsintára nehéz nemet mondani, akárhány éves is legyen az ember, de néha azt is lehet turbózni, pl. formákba önteni. Ez a palacsintarecept tartalmaz tejet (gabonatej is lehet), amarántot, lisztet, mézet, szódabikarbónát. A formákba öntés sem nehéz feladat, nem muszáj ezért külön, speciális darabokat beszerezni. Melyik gyerek mond nemet egy mókusra, amin még eper is van? Részleteket itt találtok az Időtetriszen.
Epres joghurttorta
Ez a torta az igazi kánikula-torta: sütni sem kell, és hidegen fogyasztandó, ráadásul nagyon kevés alapanyagból készül. Ez itt egy vegán verzió, de működik sima vajjal, joghurttal, tejszínnel. Itt is kevés alapanyagra lesz szükség: keksz, margarin (vaj), tejszín, joghurt és eper. Néhány órát mélyhűtőbe téve kész is. Gyerekszülinapra is ideális, főleg, ha hidegen tudjuk tartani egy-két órn át. Részleteket itt találtok, a Vegagyerek oldalán.
Habos eperparfé
Még egy isteni, gép nélkül készíthető hideg édesség következik: eper, lime, porcukor, mascarpone és tejszín szükséges hozzá, mondhatjuk, hogy fagylalt – kissé felturbózva (hiszen fagyit simán leturmixolt gyümölcsökből is tudunk készíteni, csak némi plusz édesítés szükséges, mert a fagyott gyümölcs egyszerűen nem édes, némi joghurttal krémesíthető). Nagyon klassz, hogy tömbösen készül, lehet majd csinos kis szeleteket vágni belőle, gyönyörű vendégváró is egyben. Gyerekeknek persze érdemes kis tányérba vagy tölcsérbe kanalazni. Izbolygó receptjét itt találjátok.