Baba

Street art, amit a gyerekek is értékelnek

A városi beton kémlelése lehet a gyerekek hétköznapjainak legvidámabb része – itt a bizonyíték. Folytatásos krétarajzok a michigani Ann Arborban.

David Zinn mondhatni folytatásos kalandokat rajzol egy vicces kis zöld lényről, akinek nevet is adott, ő lenne Sluggo.

Street art, amit a gyerekek is értékelnek

A krétás művész jártában-keltében mindenféle vicces és kedves jeleneteket rajzol, a legtöbb teljesen lehetetlen és kissé idétlen, kicsiknek és nagyoknak is egyaránt nevetnivaló, mint pl. amikor a kis zöld lény napszemüvegben gitározik és mögötte egy szárnyas malac szájharmonikázik.

Mindegyik kép különlegessége, hogy szinte kiugranak a síkból, sőt időnként az a játék a képpel, hogy egy pillanatra megbillentik a térérzékelésünket, mert a kis lények épp felhajtják a járdát, ami alatt szépséges kék égbolt látszik bodros felhőkkel. Éljen a street art!

Azért az milyen klassz lehet, amikor a napi séta része ez a fajta izgalom: vajon lesz-e az utcában rajz a szokványos útvonalon esetleg, és ha igen, ma milyen viccel készült az alkotó? A michigani Ann Arbor lakói már biztos megszokták, ha lehet, mi is kérünk ilyet Budapestre!

Krétarajzok gyerekeknek
Krétarajzok gyerekeknek
Krétarajzok gyerekeknek

 

Még több fotó David Zinn Facebookján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top