Baba

Kipróbáltuk – tanulóbicikli gyerekeknek

A kétkerekű biciklizés legnehezebb része az egyensúlyban maradás. Ennek fejlesztésére találták ki a futóbicikliket a kisgyerekeknek, melyek kétkerekűek, de nincs még rajtuk pedál, így az egyensúlyban tartásuk nagyon könnyen megtanulható. De hogy is néz ki ez a "tanulóbicikli" és mekkora gyerekeknek való?

Először az utcánkban láttam két kisgyereket a BMX-fazonú minibicajjal, melyen elől egy kis kék téglalapban a fehér T-betű, a vázon pedig a gyerekek neve látszódott. És mind a ketten száguldottak rajta így 2-2 és fél évesen! Utánanéztem, és ezek a futóbiciklik a Tanulobicikli.hu webáruházból származtak, ahol a szülők és a gyerekek együtt tudják kiválasztani és személyre szabni a nekik leginkább tetsző színben a bicajt. Én is megmutattam a lányomnak, Fridának, aki rögtön ezt a zöld váz–zöld kerekek modellt választotta.

Kipróbáltuk - Tanulóbicikli gyerekeknek

Kiknek való a tanulóbicikli?

18 hónapos kortól (kb. 5 éves korig) használhatják azok a gyerekek, akik minimum 79 cm magasak, és stabilan járnak (nem szükséges előtte megtanulni a háromkerekű kismotorozást). Mivel a futóbicikli fék nélküli találmány, teljesen biztonságos sík és enyhén lejtős terepen. (A meredek lejtőn pedig még fékes biciklivel sem szabad próbálkozni!) A gyerekeknek a biztonságot az adja, hogy leér a lábuk, ezért vészhelyzetben is ezt alkalmazzák (tudattalanul) fékezés gyanánt.

Milyen adatok szükségesek a bicaj megvásárlásához?

Csak a gyerek magasságát szükséges megmérnünk, a kiválasztott tanulóbicikli az általunk megadott méret alapján lesz beállítva és érkezik hozzánk, vagy vehetjük át személyesen. Ez a méret a gyerek növekedésével később szabadon állítható!

A kölcsönzésről

Ha valaki bizonytalan a tanulóbicikli megvásárlásában, akkor lehetősége van bérelni is a következő feltételek szerint: 7 naptári napra díjmentesen kölcsönözhető a tanulóbicikli a gyártó budapesti telephelyén (1067 Budapest, Hunyadi tér 7.) történő átvétellel.

Tudj meg még többet, és nézd meg a videót is a Mammba blogon!

Kipróbáltuk - Tanulóbicikli gyerekeknek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top