Baba

Egyszerű és látványos játékok falevéllel

Hűvösebb napok jönnek lassan, itt a nyár vége, de cserébe kapunk szépséges, tarka faleveleket, sokoldalúan felhasználhatók, játsszunk, dekoráljunk velük!
A kicsik egyébként is hajlamosak a természeti kincsek gyűjtésére, ez most jól fog jönni. A legtöbb szórakozáshoz nem kell semmi különleges kellék, szinte csak olyasmik, amik egyébként is vannak egy átlagos gyerekes háztartásban. És hogy hol szerezzük be a faleveleket? A legjobb nagyokat kirándulni, de szerencsére a város kellős közepén is akadnak szép falevelek.
 

Lények falevélből

A szabad alkotás gyönyörűsége: ki mit lát az éppen pöndörödő falevélben, hogy tud összerakni egy – képzeletbeli – lényt. Friss és préselt levelekkel is egyaránt működik a dolog, a préselteket rögtön le is ragaszthatjuk (például decoupage ragasztó alá és fölé, nem kell félni, nem hagy nyomot a leveleken, viszont leragasztja, és nem fog kiszáradni, lepotyogni), és mehet is a falra az alkotás. További lények inspirációnak itt.
 
 
Őszi mókák falevéllel
 

Falevélfestés

Ezerszer látott dolog, de mégis, kihagyhatatlan szórakozás. Préselt leveleket könnyebb festeni, viszont a frissen festett levél ha bepöndörödik, még mutatósabb rajta a festék (utána érdemes lakkozni, hogy ne peregjen szét az összes darabja egyetlen tapintástól). Csodaszép minták itt.
 
Őszi mókák falevéllel

Falevélfürdő

Ó, milyen vonzó egy óriási kupac falevél: beleugrani, szétdobálni, belefeküdni és beszívni az avar összetéveszthetetlen illatát! Ha van még felfújt kismedence, érdemes teledobálni levelekkel és indulhat az őszi “fürdőzés”, hogy ne az utcán gondosan összegyűjtött kupacokat dúlják szét a gyerekek.  Kép és ötlet innen. Ebben az 50-es listában rengeteg csodás ötletet találtok, amit minden gyereknek ki kellene próbálnia, hasonlóan klassz dolgokat, mint a faleveles fürdő.
 
 
Őszi mókák falevéllel

Faleveles lámpás

Képzeljük csak el, hogy kint zuhog az eső, sötétedik, és ilyen lámpások adnak finom fényt a sötétebb sarkokban! Ugye, milyen kellemes? Csak egy kis sütőpapír kell hozzá és némi ragasztó (megint jól fog jönni a decoupage ragasztó), befőttesüvegre is lehet erősíteni, az üvegbe pedig bőven elég egy teamécses. Gyűjtésre fel! Részleteket itt találtok.
 
Őszi mókák falevéllel

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top