Baba

Vigyázat, veszélyes anyagot találtak egy bébiételben

A német élelmiszer-biztonsági hatóság mutatta ki atropin alkaloid jelenlétét egy svájci előállítású bébiételben, melyet hazánkban is forgalmaznak.

Az Alnatura márkajelzésű, négymagvas biogabonapépet Magyarországon a Drogerie Markt Kft. (DM) üzletlánc forgalmazza. A riasztás után azonnal kivonták a forgalomból az érintett tételeket és megsemmisítették őket.

A négy hónapos kort betöltött gyermekek táplálására szolgáló instant pépből 26 dobozzal adtak el. Az üzletekben a termékvisszahívásról tájékoztatót helyeztek ki, az érintett terméket a fogyasztók a vásárlás helyére visszavihetik.

Fotó: NÉBIH, Ma.hu
Fotó: NÉBIH, Ma.hu

Az atropintartalom miatt a 14.152.1 számú tételazonosítóval és 30.11.2015 minőségmegőrzési idővel előállított termékek fogyasztása nem biztonságos. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kéri, hogy az ezekkel az azonosítókkal megegyező termékeket senki ne fogyassza el. Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság elrendelte a svájci előállítótól származó hasonló kockázatú tételek vizsgálatát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top