Baba

Ebben a legjobbak az oroszok

Tegye a szívére a kezét, aki nem hatódik meg egy szépen megrajzolt orosz rajzfilmtől vagy könyvtől, egy jól illusztrált oldalon minden tollvonás egy kincs és egy külön mese.

Pircsinek, a lányomnak hatalmas szerncséje van, orosz nagymamájától ugyanis olyan könyvellátmányban részesül, amelynek minden darabja egy-egy műremek. Szerencsére már itthon is elég szépen illusztrált könyveket lehet kapni, de az oroszokhoz képest még igencsak gyerekcipőben járunk. Náluk sikerült a mostani agyondigitalizált korba is átemelni a szépen megrajzolt klasszikus gyerekkönyveket, amelyekben nem varázslótanoncok vitatkoznak, hanem öreg néni és bácsi ül az arany tojást tojó tyúkja felett. Itthon ez valamiért még nem jön össze, régi, hagyományos népmeséket valahogy nem akarunk, vagy nem tudunk szépen illusztrálni, pedig tapasztalatból mondom, hogy a gyerekek igenis vevők rá. És milyen szuper volna, ha a Kacor királyt vagy a Csillagszemű juhászt ilyen szépen megrajzolt mesekönyvből olvashatnám Pircsinek.

Megnézem
Összes kép (1)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top