Baba

Autista babák születhetnek a légszennyezés miatt?

Az autizmus és a szennyezett levegő kapcsolatát vizsgálták tudósok. A kutatók úgy találták, hogy a levegő magas károsanyag-tartalma is felelős a terhesség ideje alatt kialakuló autizmusért. A harmadik trimeszterben lévő babák vannak a legjobban kitéve a veszélynek, mivel a fogantatáskor még nem olyan nagy az autizmus kockázata.

A felmérés szerint azok a fiú magzatok a leginkább veszélyeztetettek, akik már közel állnak a születéshez.  “Biztosak vagyunk abban, hogy a légszennyezettség kockázati tényező” – mondta Michael Rosanoff, az Autism Speaks igazgatója. Nem minden nő gyermeke lesz autista azok közül, aki ki van téve a légszennyezésnek. A betegek sem mind a káros anyagoktól lesznek azok – írja a takepart.com.

Az autizmus hátterében genetikai és biológiai tényezők állnak. A kutatók azokat a terhes nőket vizsgálták, akik a legjobban ki vannak téve a finom szénpornak, a járművek és az ipari létesítmények füstjeinek. A kutatás a héten látott napvilágot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top