Baba

Matatótábla: a kíváncsi gyerekek kincsesbányája

Nagy tervem van arra, hogy mivel kössem le egyéves lányomat, hogy végre ne a mosószeres flakon legyen a legnagyobb játéka: csinálok matatótáblát.

Mostanra teljesen egyértelmű, hogy Pircsit a hagyományos gyerekjátékok egyelőre nem kötik le. Nem vagyok túlságosan megijedve, ugyanis azt látom, hogy más gyerekek is eldobják a méregdrága csörgő, éneklő kutyát, ha műanyag dobozokat rámolhatnak. A helyzet nálunk annyira kritikussá vált, hogy konkrétan semmit sem tudok csinálni, Pircsi egy pillanat alatt ott terem, és már rámolja is ki a szekrényt, a mosogatógépet, ellopja a kulcscsomót, piszkálja az apja régi sílécét, és nagyjából bármit megtesz azért, hogy minden hajszálam kihulljon, mire elmegy bölcsibe. Utolsó ötletként úgy határoztam, hogy gyártunk neki matatófalakat. A matatótfal annyit tesz, hogy egy nagy deszka vagy bútorlap telerakva csupa izgalmas holmival: kilincs, hegymászóheveder, tépőzár, üvegmosó… A lényeg csak annyi, hogy a veszélytelen dolgokat fúrjunk fel és biztonságosan rögzítsük.

Matatótábla: a kíváncsi gyerekek kincsesbányája

Persze nincs rá garancia, hogy a fal 2 percnél hosszabb időre leköti, de reménykedem. A maximális esélyt megadva különböző méretű lyukakat is fúrunk a táblába, mert Pircsi valamiért odavan értük. Valószínűleg az is sokat fog emelni a játék értékén, ha mindig rászólok, ha játszani akar vele, ugyanis mostanra teljesen biztos vagyok benne, hogy csak az érdekli, amivel nem szabad játszani…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top