Baba

5 kérdés, amit NE tegyél fel egy terhes nőnek

Várandósan igenis extra érzékenyek vagyunk, hisztisek és hormonokkal fűtöttek, jobb elkerülni a konfliktust velünk. Ha terhes nővel találkozol, inkább ne tedd fel neki az alábbi öt kérdést, ha jót akarsz magadnak.

1. Terveztétek?

Tényleg számít, hogy véletlenül kiszakadt a gumi, vagy ovulációs napokat számolgatott a pár? Kifejezetten intim kérdés, amihez senkinek semmi köze. Ezzel az erővel akár még azt is megkérdezhetnéd, hogy milyen pózban szexeltek, amikor összejött a baba. Ehelyett inkább csak egyszerűen gratulálj, ha megtudod a terhesség hírét.

5 kérdés, amit NE kérdezz egy terhes nőtől

2. Biztos, hogy nem ikreket vársz?

Pont az a kérdés, ami helyett fel is kiálthatnál: “te jó ég, milyen kövér vagy!” A terhes nő agyában olyan a fordítógép legalábbis, hogy ezt érti ki a kérdésedből. Néhány nőnek hatalmasra nő a hasa, másoknak pici marad, nem attól függ, hány gyerek lapul benne, hanem biológiai, genetikai okai vannak. Mindemellett pedig már valószínűleg járt ultrahangon, tudnál róla, ha ikreket várna.

3. Híztál te eleget? Olyan pici a hasad!

Lásd a második pontot: ez bizony arra utal, hogy feltételezed róla, hogy éhezteti magát terhesen, csak hogy kicsi hasa legyen. Egyetlen épeszű várandós nő sem kockáztatná a babája egészségét az alakja megőrzése érdekében, úgyhogy ez a kérdés szintén úgy fordítódik le benne, hogy valami nincs rendjén vele és a pocakjával. Hagyjuk békén a hasát, és inkább ne firtassuk a súlyát.

5 kérdés, amit NE kérdezz egy terhes nőtől

4. Megsimogathatom a hasadat?

Nem. Vagyis de, nyilván udvarias az ember és megengedi, hogy a pocakját simogassák, csak az a gond, hogy az a has az enyém, és nem a babáé. Tudjuk, hogy a babát szeretnéd megsimogatni, de ezt a terhes nő hasának tapizásával teszed. Te sem akarnád, hogy a hasadat simogassa bárki, aki nem a párod, inkább várd meg, míg ő húzza oda a kezedet, ha esetleg szeretné, hogy érezd, ahogy rúg a babája.

5. Egyben vagy még?

A legirritálóbb kérdés, amitől a várandósok 99 százaléka lábrázást kap. Jellemzően akkor fordul elő, amikor már az utolsó napokat gyűri maga alá, alig szuszog már, és minden idegszálával azt lesi, mikor indul be a szülés. Hidd el, azonnal értesíteni fog, amint megérkezik az a baba, addig inkább biztosítsd róla, hogy sokat gondolsz rá és nagyon drukkolsz neki.

5 kérdés, amit NE kérdezz egy terhes nőtől

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top