Baba

Még mindig szoptatja hatéves kislányát az anya

Akár a gyerek tízéves koráig is hajlandó folytatni a szoptatást.

Maha al-Musza ausztrál emberi jogi szakértő és hastáncos még mindig szoptatja hatéves kislányát, Aminát. A kislány teljesen normális életet él, iskolába jár, az anyatej fogyasztása pedig a mindennapjai része, amit nagyon szeret. Az 52 éves anya azt mondja, az, hogy nem hagyott fel a gyermeke szoptatásával, csupán a kislány természetes igényére adott válasz.

“Néha olyan ízű, mint a cukorpálcika, de sok más dologra is hasonlít az íze – mondta Amina az anyatejről. – Talán abbahagyom, ha nyolcéves leszek. Ez a kedvenc tevékenységem, ha nem vagyok iskolában. Több gyereknek kellene csinálnia, mert jót tesz.”

Még mindig szoptatja hatéves kislányát az anya

Bár a kritikusok szerint nincs számottevő előnye az anyatejes táplálásnak ebben a korban, Maha ezzel nem ért egyet. Két évvel ezelőtt a Washingtoni Egyetem biokémiai tanszékén vizsgálták meg az anyatejét, és bebizonyosodott, hogy ugyanazokkal az előnyös tulajdonságokkal bír, és ugyanazokat a tápanyagokat tartalmazza, mint a hozzá képest feleannyi idős kisbabás anyák teje. 

Maha szerint a nagyobb gyermek szoptatása is teljesen természetes dolog, akár nyilvános helyen is. “Engedjük, hogy az anya és a gyermek döntse el, hogy mi a legjobb nekik, mi felel meg leginkább a családnak és a körülményeiknek” – írta Facebook-oldalán.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top