Baba

12 végső megoldás a nyűgös baba szórakoztatására

Az élet csupa móka, ha baba vagy: mindenki folyamatosan cukiskodik veled, mosolyog rád, a környezetedben pedig minden tárgy játék, a távirányítótól kezdve a macska farkáig. A világ csupa szín, illat, élmény. Leginkább egy állandó repüléshez hasonlítható.

Amikor a baba olyan jól érzi magát a bőrében, ahogy fent írtam, akkor végtelenül könnyű őt szórakoztatni. Nekik minden izgalmas, ha csak egy darab papírt adnánk a kezébe – ahogy nem adunk, mert megvágja magát vele és még meg is eszi –, azzal is boldogan eljátszana hosszú percekig. De még a legjobb természetű babával is előfordul, hogy a nap túl hosszúvá válik számára, és egy idő után nyűgös lesz, borzalmasan elkezdi unni anya fejét és a reggel még imádott csörgőt.

12 végső megoldás a nyűgös baba szórakoztatására

Úgy délután 5 felé a legtöbb baba nagyjából mindent és mindenkit elkezd utálni maga körül, és a szülőknek minden kreativitásukat elő kell bányászni, ha mosolyt akarnak csalni az arcára. Ilyenkor leginkább csak bömböl. Ha leteszed, az a baj, ha felveszed, az a baj, ha odaadod a csörgőjét, az a baj, ha sétálni viszed, az is baj. Mit tehet az egyszeri szülő, ha már minden ötletet bevetett, és a gyermek csak nem akar a világ legboldogabb babája lenni? Például használhat az alábbi életből merített ötletekből párat, amiket talán nem ajánlana egy nevelési tanácsadós könyv, de anyukák a való életben mégis kipróbálják őket néha.

  1. Amikor elkezd sírni az etetőszékben, és előre láthatóan addig készül vergődni, amíg az egészet fel nem borítja úgy, hogy ő is benne ül, akkor vedd ki és ültesd az etetőszék alá. Egyrészt meglepődik, hogy hova került, másrészt sokkal viccesebb a földről enni. Nyertél 3 perc nyugalmat.
  2. Add a kezébe a távirányítót, és ha csatornát vált, ünnepeld meg hangosan. Egész sokáig jó játék ez neki, de legalábbis addig biztosan, amíg a földhöz/falhoz nem vágja az egészet.
  3. Hagyd, hogy kergesse a macskát.
  4. Vidd ki a szabadba és engedd, hogy kitépje az összes füvet, ami karnyújtásnyira van tőle.
  5. Vedd elő a műanyag dobozaidat a konyhából, és ha elég bátor vagy és szereted az extrém sportokat, akkor töltsd is meg mindet vízzel, úgy add oda neki.
  6. Kapcsold le a lámpákat és villogj neki zseblámpával. Megbabonázva fogja nézni legalább két és fél percig.
  7. Add oda neki a telefonodat. Az nem számít monitor előtt töltött időnek, ha csak megeszi a képernyőt.
  8. Dobok. Zenélős játékok. Szintetizátor. Akármi, ami elég hangos és/vagy borzalmas hangot ad ki magából.
  9. Az elromlott, “majd-jó-lesz-még-valamire” billentyűzetet nyugodtan átengedheted neki, hogy ripityára törje.
  10. Engedd neki, hogy kicsit cibálja a hajad. Pár percig megnevetetted vele, igazán megéri azt a kis fájdalmat és a csomókban kihullott hajat.
  11. Egy nagy marék szívószálat szórj szét neki a földön, és csak figyeld, hogyan kezd ádáz vadászatba.
  12. Ismételd 1-11. pontokat, amíg meg nem érkezik a segítség, alvásidő, vagy amíg ki nem dőlsz a kimerültségtől.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top