A reklámokon szoptatós anyukák melleit festették különböző junk foodokra, arra utalva, hogy ha egészségtelen ételeket fogyasztunk anyukaként, a gyermekünket is ezzel tápláljuk. Egy friss tanulmány szerint a helyes táplálkozást követő nők gyermekei nagyobb valószínűséggel hordoznak rákellenes géneket, mint azok, akiknek édesanyja egészségtelenül táplálkozott.
A hirdetések arra figyelmeztetnek, hogy milyen hatással lehetnek az egészségtelen ételek a még meg sem született gyermekekre. Robert Waterland, a Baylor Orvostudományi Főiskola Gyermekgyógyászati Molekuláris és Humángenetikai Részlegének egyetemi docense elvégzett kutatása szerint a terhes anyukák egészséges táplálkozása olyan génvariáns kifejlődését segítheti elő, amely képes legyőzni a kialakuló daganatokat.
A folytatásért kattint a Girlpower caféblogra!