Baba

10 dolog, amit nem csináltál, mielőtt anyuka lettél

Az nem újdonság, hogy egy gyerek születésével egy család teljes élete felborul, egy ordító csecsemő alapjaiban meg tudja rengetni a saját magunkról alkotott képünket.

1. Kikészíted a ruhádat másnapra

Régen nemcsak arra volt időd reggel, hogy tökéletes sminket készíts, de még a szettedet is át tudtad gondolni, nagyon nehéz reggelnek kellett lennie ahhoz, hogy olyan ruhában menj, ami nincs átgondolva. Szülőként erre esélyed sincs, ha nem készíted ki este, hogy miben szeretnél másnap dolgozni menni, akkor marad a farmer-póló kombó. Persze azt is gondold végig, hogy mikor készíted ki a holmikat, ugyanis ami fektetés előtt került ki a szekrényből, az tuti nem ússza meg foltok nélkül reggelig.

2. Elalszol állva, nyitott szemmel

Azt hitted, hogy átbulizott éjszaka után, másnaposan, a reggeli céges meetingen voltál fáradt? Te kis naiv, az semmi ahhoz képest, amikor három héten át nem alszol többet egy huzamban két óránál. Na az a kemény, nem a másnaposság. Néhány ilyen etap után aztán szépen lassan megtanulsz nyitott szemmel aludni, bárhol és bármikor.

10 dolog, amit nem csináltál, mielőtt anyuka lettél

3. Egy átbulizott este helyett egy átaludt éjszakát választasz

Egy hosszú, fárasztó hét után milyen jó volt régen elmenni egy buliba, ahol kitáncolhattuk magunkból az elmúlt napok feszültségeit. Most a feszültséget egyszerűen csak ki szeretnénk aludni. Hogy lehet-e egyáltalán ilyet? Fogalmunk sincs, az anyaság ugyanis lehetetlenné teszi a nyugodt alvást nagyjából a gyerek 25 éves koráig.

4. Minden gyerekekről szóló filmen bőgsz

Régen is szeretted a Váratlan utazást, de szülés után nemcsak szeretni fogod: rájössz, hogy ennél meghatóbb sorozat nincs is a világon. Nagyjából minden olyan résznél ömleni fog a könnyed, amikor Sarah szomorú, vagy Hetty néni a szeretetről papol.

5. Minden létező, szem alatti karikát eltüntető korrektort kipróbálsz

Na jó, van olyan, aki szülés előtt is nagyjából bármit megtesz a szépségért, de az anyává válás után a smink egészen egyszerűen mást jelent. Az egyetlen társad a bajban egy tökéletes korrektor vagy alapozó, ami eltünteti az előző éjszaka/nap/hét nyomait, ezért pedig szinte bármit megveszel, ami csodát ígér.

10 dolog, amit nem csináltál, mielőtt anyuka lettél

6. Előbb veszel játékot, mint új tűsarkút

Ez a dolog teljesen érthetetlen, tuti valami elvetemült hormon okozza ezt a mentális zavart…

7. A nedves törlőkendő lesz a táskád legfontosabb tagja

A gyerekek koszosak, egészen érthetetlen, de akár alvásból is tudnak maszatos kézzel ébredni, aztán mindent jól összetaperolnak… Ezen segít a nedves törlőkendő, amit szülés után nagy tételben vásárolsz, és egy szép napon azon kapod magadat, hogy a legjobb barátod lesz.

8. Leszoksz olyan úri huncutságokról, mint a reggeli lapszemle

Aki bölcsis vagy ovis gyerekeket nevel, az pontosan tudja, hogy a reggel a legkeményebb időszak. Gyere már öltözni, tedd le azt a Duplót, ne most akarj reggelizni, ne kelljen már hétszer szólni… Ilyen egy átlagos reggel szülés után, ezért az van, hogy nagyjából 5-kor kell kelned ahhoz, hogy elolvashasd a híreket, de mivel az alvás mindennél fontosabb, így tuti nem fogsz olvasással vacakolni.

9. Az anyósod lesz a legjobb barátnőd

Nem gondoltad volna, hogy az anyósoddal ekkora pajtik lesztek, főleg úgy, hogy már a hangjától is kiráz a hideg. De nagyjából a gyerek másfél éves kora környékén bármit megadnál egy szabad délutánért, ehhez pedig a legjobb “eszköz” az anyósod.

10. Irigykedve nézel mindenkit, aki nem rohan

A rohanás az életformáddá válik szülés után, a nap minden egyes percében azt fogod érezni, hogy valahol máshol, mást kellene csinálnod. Rohansz a munkába, a munkából, a bölcsibe, a boltba, ovis karácsonyra, mindenhova… Ja és ugye az is tiszta, hogy az üvöltő gyerekedhez is rohansz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top