Baba

Nagy segítség első gyerekeseknek, tapasztalatból

Egy újszülöttel sosem sétagalopp az élet, ha pedig első baba, főleg nem egyszerű a helyzet. De ezek a trükkök segítenek majd!

Használj kókusz- vagy mandulaolajat a baba popsijára a mekónium eltávolítására. A mekónium az az első időben jelentkező fekete, szurokszerű babaszéklet.

Nagy segítség első gyerekeseknek, tapasztalatból

Használj elöl ragasztós pelust, ha nem szeretnéd, hogy az anyatejes széklet mindenhová szétkenődjön. A bugyipelus könnyen lecsúszhat egy robbanós kaki alkalmával.

Mielőtt a koszos pelust lecserélnéd, már készítsd oda a tisztát, így időt takarítasz meg. Főleg ha kisfiad van, aki a pelus szétnyitása után szinte azonnal pisilni fog.

Ha a baba nem akarja a meginni a szirupos gyógyszert, használj kórházi cumit az orvosság bejuttatásához.

Ha hasfájós a babád, “bicikliztesd” meg a lábacskáit, így könnyebben távoznak a szelek.

Okos beruházás a hálózsák, abból biztosan nem tudja kimozogni magát éjszaka.

Ne tartsd fent az újszülött babád másfél óránál hosszabb ideig. Ha túl fáradt lesz, nehezebben fog elaludni.

Aludj te is, amikor a bébi alszik. Így nem leszel olyan fáradt az éjszakai felébredésekkor sem.

Ébredés után egyből etesd meg a picit, ne később, amikor újra fáradt lesz.

Ne rohanj egyből a síró babához, próbáld inkább figyelni a sírás dallamát fél percig, így könnyebben megismerheted majd a különböző sírásfajtákat. És ilyenkor gyakran megtörténik az, hogy mire beérnél, már vissza is alszik. Ha pedig ez történik, akkor nem igazi ébredésről volt szó, és ha kivetted volna az ágyból, nem pihent volna eleget.

Ne teljes csöndben altasd a babát, ha nincs háttérzaj, akkor később sem fog tudni elaludni, csak síri csendben.

Ha fel akarod ébreszteni a babád etetni, de nem nagyon akaródzik neki felkelni, kezdd el kigombolni a ruháját, vagy cseréld ki a pelusát, arra biztosan felébred. Ha mégsem, akkor azért nem árt elmenni vele az orvoshoz.

És egy nagyon jó tanács a végére: Érdemes az újszülöttről profi fotóssal képeket csinálni, mert ha nem teszed, később bánni fogod.

Forrás: Popsugar

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top