Baba

Egy kisfiú, aki példát mutat a nők védelmezésében

A kis James története a minap került ki az internetre, miután megvédett egy fiatal nőt az utcán a zaklatójától. Könnyfakasztóan megható, mégis mindennapi sztori.

A vele történeteket maga a nő, Julia Price írta ki a Facebookra, mindenki okulására, hogy tanuljunk Jamestől, aki ilyen kisfiúként is már sokkal inkább lovag, mint sok felnőtt férfi. A legtöbben elmennek amellett, ha egy nőt szóban zaklatnak az utcán, sőt az általános nézet az, hogy mit hisztiznek a nők, hát örüljenek neki, hogy van férfi, aki utánuk fütyül. Pedig a nők bizony nem örülnek, az utánunk fütyülés, beszólogatás, megjegyzések a tomporunkra, mind kimerítik számunkra a zaklatás fogalmát.

Ez történt Juliával is futás közben de a kisfiú úgy kiállt érte ismeretlenül egy felnőtt férfi ellen, hogy le a kalappal előtte. Mindenki csak példát vehet róla.

Épp a megszokott útvonalamon futottam, amikor egy idősebb férfi az autójából kiabált nekem annyira hangosan, hogy még a fülemben szóló zenén át is meghallottam: “Szexi csaj, hé, hé, hé, szexi csaj!” Többször is elismételte, egyre hangosabban, de úgy döntöttem, hogy nem törődöm vele, inkább folytatom a futást. Ez csak olaj volt a tűzre, mert szemmel láthatóan felhúzta magát, kihajolt az autó ablakán, és azt kiáltotta, hogy Kapd be, hülye kurva!” Mindehhez képzeljetek el egy jól öltözött irodistának látszó férfit, aki úgy tűnt, épp ebédszünetet tart.

Allergiás vagyok a kurva” szóra, megálltam és épp visszakiabáltam volna neki valamit, amivel kiállok magamért, de egy kisfiú, aki arra rollerezett épp az anyukájával és a kishúgával, odaszólt a férfinek: Hé! Nem szép dolog ilyet mondani egy nőnek, és neki sem tetszik, hogy ilyeneket kiabál. Nem kellene ezt csinálnia, mert kedves lány, és én nem engedem, hogy bárki gonosz dolgokat mondjon a kedves embereknek. Ő is egy olyan lány, mint a húgom, és őt is meg fogom védeni!”

A férfi borzalmasan zavarba jött, rátaposott a gázra, és elhajtott. Én pedig megölelgettem a kisfiút, megköszöntem neki, hogy megvédett. Elpirult és azt mondta: Csak szerettem volna, hogy ne sérüljön meg a szíved.”

Az anyukája szerint ez nem kirívó eset, James élete ilyen, megvédi a védteleneket, és segít a bajba jutottakon. Köszönöm az anyukáknak és apukáknak, akik bátornak és rendíthetetlennek nevelik a gyerekeiket. Meg vagyok hatva.

Éljenek a lovagok!

Egy kisfiú, aki példát mutat a nők védelmezésében

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top