Baba

Így segíts a terhes feleségednek – 5 tanács tapasztalt apukáktól

Négy apa mesélte el nemrég a Huffington Postnak, hogyan könnyítették meg feleségüknek a babavárás idejét. A fogásaikat minden férfi nyugodt szívvel ellesheti tőlük.

Greg, Tommy, Sheldon és Alex meséltek a terhesség alatti tapasztalataikról, mind a négyen friss apukák, első gyerekkel. Számomra már maga a felvetés is szép, hogy a férfi segíteni akar a feleségének a terhessége alatt, hogy jól érezze magát a bőrében, de valószínűleg csak azért tartom meghatónak, mert túl sok olyan történettel találkoztam mostanában, ahol a férfiak magukra hagyták terhes feleségüket érzelmileg vagy teljesen, lelépve a várandósság alatt. Úgyhogy nekem üdítő volt látni, ahogy ez a négy apa megfogalmazta a többi férfinek az alábbi öt tanácsot.

1. Csatlakozz hozzá a terhességben

“Számomra könnyebb volt úgy segíteni, hogy beleképzeltem magam a helyzetébe, mintha én is terhes lennék. Így kitaláltam szinte a gondolatait, és együtt bújtuk a könyveket, végeztük a kutatásokat a neten, jártunk orvoshoz, minden lépést végigcsináltam vele, mintha velem ugyanaz történne. Ez megnyugtatta őt is, mert mindketten tudtuk így, hogy mi történik vele és mi várható, megosztottuk a felelősséget.” – Tommy

Így segíts a terhes feleségednek - 5 tanács tapasztalt apukáktól

2. Több házimunkát csinálj, mint amennyi az igazságos felosztás lenne

Van a házaspárok közötti házimunka-felosztás, és külön van a terhes nő és férje közötti felosztás. Mind a négy apa egyetértett abban, hogy fontos, hogy a férjek annyi terhet vegyenek le ezen a téren a feleségükről, amennyit csak lehet.

“Mindent megcsináltam, hogy ő addig is tudjon pihenni. Többet főztem, takarítottam és tartottam a haját, amikor hánynia kellett. Nem engedtem, hogy házimunkázzon.” – Sheldon

“A terhesség teljesen ledöntötte a feleségemet a lábáról. Egész nap fáradt volt, úgyhogy én főztem és mosogattam végig. Csak segíts neki, amennyit bírsz.” – Alex

Így segíts a terhes feleségednek – 5 tanács tapasztalt apukáktól

3. Legyél ott minden alkalommal te is az orvosnál

A nők számára rendkívül fontos, hogy a párjuk jelen legyen az ultrahangokon, orvosi vizsgálatokon, ha a babájukról van szó.

“Tényleg idegtépő bír lenni egy ilyen orvosi vizsgálat, megértem, hogy azt akarta, hogy ott legyek. A feleségem folyton aggódott a babaért, úgyhogy én voltam számára a nyugalom kis szigete, akibe kapaszkodhatott.” – Greg

Így segíts a terhes feleségednek – 5 tanács tapasztalt apukáktól

4. Készülj vele a szülésre

Alex komplett szüléstervet készített a feleségével, amivel sikerült megnyugtatnia a párját, aki rettenetesen félt a szüléstől. Onnan kezdve, hogy milyen legyen a baba szobája, azon keresztül, hogy mit vigyenek a kórházba, egészen odáig elterveztek mindent, hogy milyen lesz az első nap otthon a babával. Mindkettőjük számára megnyugtató volt a tudat, hogy amennyire tőlük telt, felkészülten várják csemetéjüket.

Így segíts a terhes feleségednek – 5 tanács tapasztalt apukáktól

5. Masszírozd meg kérés nélkül

Hátat, derekat masszírozni egy terhes nőnek kifejezetten kincset ér, hálás tekintet lesz minden férj jutalma érte.

“Ja, és egy brownie is jópontot jelent mindig.” – Sheldon

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top