Baba

Megúszta a gyereket megkötöző óvónő

Az ügyészség szerint belefér, hogy fegyelmezés címén egy óvónő megkötözzön egy kisgyereket.

Mint azt mi is megírtuk, a kaskantyúi óvodában a vezető óvónő másfél órára megkötözött egy három és fél éves kisfiút, Mezei Józsikát azért, mert rossz­ volt.

Azzal jött haza a fiam, hogy megkötözték! Először azt hittem, hogy fantáziál a gyerek. Aztán a vezető óvónő elismerte a nejemnek a történteket. Ezt követően bementem az oviba, kérdeztem a dajkát, aki azt mondta, ő szabadította ki a fiamat” – mesélte akkor a fiúcska édesapja.

A család úgy értesült a szemtanúktól, hogy Józsikának egy vastag zsinórral kötözték össze a kezét és lábát másfél órára, mert “rossz gyerek volt”, és azt mondták neki, hogy így kell ennie. A vezető óvónő viszont azt állította csak két percre egy vékony fonállal kötötte össze a gyerek kezét.

A szülők azonnal kivették Józsikát az óvodából, és feljelentést tettek a rendőrségen. A Blikk információ szerint a rendőrség megszüntette az eljárást, mire a család panaszt emelt. Ezzel sem mentek azonban sokra. Az ügyészség ugyanis elutasította, azzal az indoklással, hogy az óvónő nem követett el bűncselekményt, a gyereket megkötözni csupán mulasztás, nevelési hiba volt. “Ezen megoldásnak kizárólag nevelési célzata volt, és nem a gyermek megalázása, megszégyenítése, személyi szabadságának tartós korlátozása” – idézi az ügyészség levelét a lap.

A kisfiú édesapja leszögezte: nem hagyják annyiban, további jogi utakat keresnek. Már csak azért is, mivel az eset annyira megviselte Józsikát, hogy azóta is pszichológushoz hordják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top