Baba

Megfulladt egy 3 éves kislány egy Kinder tojástól

A Kinder tojásba rejtett apró játéktól fulladt meg egy 3 éves kislány Franciaországban, Toulouse-ban.

A kislány a Toulouse-i kórházban halt meg, a torkán akadt apró játék miatt – közölte a francia csendőrség a boncolás eredményét.

A gyermeket szülei azt követően vitték kórházba, hogy lenyelt a csokitojásban lévő, kerékkel ellátott kis játékot. A kis kerék az anyja elmondása szerint levált a játékról. “A gyerek nagyapjának nagyon gyorsan, még a helyszínen, sikerült a játékot kiszednie az unokája torkából, de a kómába esett kislány a kórházba kerülését követő éjjel meghalt” – olvasható az ügyészségi közleményében.

A Kinder csokitojást forgalmazó Ferrero olasz cég kedden közleményben jelezte, egyelőre nem tudják sem megerősíteni, sem cáfolni, hogy a tragédiában a Kinder márka érintettségéről van szó. A vállalat jelezte, sem a hatóságok, sem a család nem vette fel velük eddig a kapcsolatot. “A Ferrero minden új részletet nyilvánosságra hoz, amint a tudomására jut”  – írta a forgalmazó.

Megfulladt egy 3 éves kislány a Kinder tojásba rejtett játéktól

A negyven éve forgalmazott Kinder tojás vagy hivatalos nevén Kinder meglepetés óriási népszerűségnek örvend Európában, az Egyesült Államokban viszont betiltották. A tojás formájú csokiréteg alatt egy, általában sárga színű műanyag kapszula rejti a meglepetést, gyakran apró darabokból összeállítható játékokat. A Ferrero a csomagolásban felhívja a szülők figyelmét, hogy hároméves kor alatti gyermekeknek a fulladás veszélye miatt ne adják oda az apró játékokat, és mindenképpen a felnőtt jelenlétét javasolják a csokitojás felbontásához.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top