Baba

Több mint 10 ezer menekült kisgyermek tűnt el Európában

Az Europol becslése szerint az elmúlt két évben több mint 10 ezer menekült kisgyermek tűnt el Európában.

Több mint tízezer, kísérő nélkül útra kelt kiskorú menekült tűnt el Európában az elmúlt másfél-két évben az európai rendőri együttműködési szervezet becslései alapján.

Brian Donald, az Europol tisztségviselője a The Observer című, vasárnaponként megjelenő brit lapnak elmondta, ebbe a számba azok a gyerekek tartoznak bele, akiknek teljesen nyomuk veszett, miután regisztrálták őket az európai hatóságok. A kiskorúak fele Olaszországban tűnt el.

Több mint 10 ezer menekült kisgyermek tűnt el Európában

A hágai székhelyű szervezet attól tart, hogy közülük többen az emberkereskedelem áldozatává válhattak. “Nyilván nem mindegyikük került bűnözők markába, biztosan vannak olyanok is, akik megtalálták családjukat, csak nem tudunk róla, hol és épp kivel vannak, és mit csinálnak” – bizakodott Donald.

2015-ben körülbelül egymillió illegális bevándorló érkezett Európába. A menekültek 27 százaléka gyerek, többségük kísérő nélkül érkezett a kontinensre.

Brian Donald szerint létezik egy kifinomult módszerekkel dolgozó, európai szintű bűnszövetkezet, amely kifejezetten a bevándorlókra utazik. Az Europol tisztségviselője rámutatott, több olyan bűnözőt fogtak el, aki megpróbált visszaélni Németországban és Magyarországon a menekültek helyzetével. Az illegális bevándorlók az emberkereskedők ideális célpontjai.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top