Baba

A szülők facebookoznak a legtöbbet?

Ha olyan érzésed van, amikor a Facebookot görgeted, hogy minden második képen valakinek a gyerekét látod valamilyen cuki pózban, akkor jól érzed. Tényleg így van.

Legalábbis a Facebook IQ nevű cég felmérése szerint mi, szülők lőjük ki a közösségi oldalakra a legtöbb képet és információt a csemetéinkről. A felmérésben 25-65 éves kor közötti szülőket vizsgáltak, akiknek az újszülöttől kezdve a tinédzserig mindenféle korú gyermekeik vannak. A világ nyolc országából (Amerika, Anglia, Kanada, Ausztrália, Brazília, Mexikó, Németország, Spanyolország) összesen 8300 szülő mobilos, facebookos és instagramos szokásait elemezték.

A szülők Facebookoznak a legtöbbet?

A végeredményből kiderült, hogy a szülőség mára már digitális élménnyé is vált, mivel az apukák és anyukák több fotót, videót és állapotfrissítést tesznek közzé a neten, mint azok, akiknek nincs gyerekük. Pontosabban, a büszke, friss szülők világszerte 2,3-szor több fotót, 2,9-szer több videót és 1,8-szor több állapotfrissítést produkálnak, mint az átlagos userek.

Bár sok szülő aggódik, hogy a gyakori gyerekfotókkal elijeszti a barátokat, a kutatók szerint ez nem feltétlenül következik be, mivel az is kiderült a felmérésben, hogy a babás posztokra 37 százalékkal több visszajelzés érkezik a család, és 47 százalékkal több reakció érkezik a barátok részéről. Még egy érdekes tényről számoltak be: a szülők hajlamosabbak a kora reggeli órákban, hajnali 4 és 7 között facebookozni. Nem annyira meglepő ez, hiszen ez az az időpont, amikor a sok kis álmatlan baba felébreszti az egész családot.

Olvass még többet a közösségi oldalakról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top