Baba

A terhesség a látásra is hat!

A szervezetnek gyakorlatilag tényleg nincs olyan része, amire ne lenne hatással a terhesség.

A rosszullétek, a súlygyarapodás, a vizesedés jól ismert tünetei a terhességnek. Vannak azonban olyanok is, melyekről elsőre nem a várandósság jut az eszünkbe.

A látásunk is változhat, ahogy gömbölyödik a has. A zavaros, homályos, életlen látás viszonylag gyakori panasza a terhes nőknek, sokan megijednek, hogy erősebb szemüvegre, kontaktlencsére lenne szükségük. A jelenség hátterében az áll, hogy a terhesség miatti hormonális változások hatnak a szemlencse görbületére is, így az átmenetileg kicsit rosszabbul töri a fényt. Ha azonban a harmadik trimeszterben tapasztal valaki hirtelen megromlott látást vagy csillagokat, a látótérben lebegő-úszó fényeket lát, az lehet a preeklampszia jele, ezért azonnal forduljon orvoshoz!

Nem biztos, hogy új szemüveg kell
Nem biztos, hogy új szemüveg kell

Szintén nem ritka a szemszárazság, ami olyan fokú lehet, hogy a terhesség alatt az illető kénytelen lemondani a kontaktlencse viseléséről. Ennek szintén a hormonális változások állnak a hátterében, főleg az ösztrogénszint változása miatt lesz szárazabb a szaruhártya. Ez is átmeneti állapot, műkönnyel ki lehet bekkelni ezt az időszakot.

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top