Baba

Az egész internet ezen a babavideón háborog – nem véletlenül

A szülők kínzó hasfájásai miatt vitték négynapos babájukat a kiropraktőrhöz. Még nézni is rossz, amit az állítólagos "gyógyító" csinál vele.

“Az ilyesmit nem reklámozni kellene, hanem sürgős gyorsasággal betiltani. Felesleges, és hallhatóan fájdalmas kínokat okoz annak a kicsi babának” – nyilatkozta az ausztrál Daily Mailnek dr. Frank Jones, az Ausztrál Gyermekgyógyászok Egyesületének elnöke, miután végignézte a megosztó felvételt. 

A szóban forgó, alig néhány perces videó főszereplője egy alig négynapos kislány, akit aggódó szülei azért vittek a “gyógyítóhoz”, mert szünet nélkül fájt a hasa. A felvételen jól látszik, hogy a férfi először kinyújtja a kislány testét a térdén, simogatja őt, majd mikor már ellazult, váratlanul megroppantja a hátát. Erre a kislány keserves sírásba kezd.

 

A videón egyébként a férfi folyamatosan beszél páciense szüleihez. Lassan, vontatottan elmondja, miért van szükség az eljárásra, elmagyarázza, miért sír ilyen keservesen a baba, majd beszél arról is, hogy a szülők többsége egy-egy ilyen “kezelés” után csupa pozitív változásról szoktak beszámolni. “A gyerek jobban alszik, jobban eszik, miután hazatérnek vele szülei” – hallatszik a videón.

Dr. Jones azonban nem ért ezzel egyet. Mint mondja, semmiféle tudományos bizonyíték nem támasztja alá a kiropraktőr állításait, miszerint a gerinc ropogtatása hatással lenne olyan betegségekre, mint mondjuk az asztma. “Kétségtelen tény, hogy egy-egy ilyen kezelés jó hatással van az állandósult hátfájdalmakra, de arra a mai napig sem sikerült kézzel fogható bizonyítékot találni, hogy ez más betegségekre is igaz lenne.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top