Baba

700 grammal született a kislány – most ünnepelte ötödik születésnapját

Bár a szíve legmélyén reménykedett, az első napokban az édesanya sem merte hinni, hogy lánya életben maradhat.

 “Miért pont velem történik mindez?! Ezt kérdezgettem magamban, miközben az orvosok a műtő irányába toltak. A várandósságom 25 hetében jártam ekkor” – idézte fel a That’s Life magazinnak a négygyermekes édesanya, Amy élete egyik legmeghatározóbb élményét, majd hozzátette, alig néhány órával később, császármetszéssel világra segítették legkisebb gyermekét. Olivia születésekor alig 700 grammot nyomott. 

“Szerencsére az orvosok megengedték, hogy még a születése napján megnézzem őt. Meg akkor még nem érinthettem – az első ölelésre heteket kellett várnom –, ennek ellenére már akkor és ott szerelembe estem vele. Tökéletesnek láttam úgy is, hogy a testét csövek és mindenféle érzékelők borították.”

700 grammal született a kislány – most ünnepelte ötödik születésnapját

Amy a lapnak elárulta, ellentétben a három korábbi terhességével, negyedik gyermekével már a kezdet kezdetétől voltak problémái. Elmondta, még csak néhány hetes terhes volt, mikor az orvosoknak el kellett távolítaniuk az epehólyagját, hogy aztán pár héttel később egy vérzés miatt kerüljön a sürgősségi osztályra. Mint mondta, ekkor 23 hetes terhes volt.

“Kiderült, egy fertőzés okozza a problémáimat, ezért bent tartottak. Pár napja lehettem csak kórházban, mikor egyik este, miközben épp a vécére igyekeztem észrevettem, hogy elfolyt a magzatvíz. Pánikba estem, tudtam, hogy a kislányomnak még négy hónapig nem lenne szabad megszületnie.”

Olivia hat nappal később jött világra, és bár az orvosok igyekeztek optimisták maradni, felkészítették Amyt a legrosszabbra is. A kislány végül komplikációk nélkül fejlődni kezdett, és kicsit több mint három hónappal a születése után (22 nappal a szülés kiírt időpontja előtt) hazaengedték. Csakhogy Olivia kálváriája ezzel még nem ért véget.

700 grammal született a kislány – most ünnepelte ötödik születésnapját

Alig három hete lehetett otthon, mikor agyhártyagyulladást kapott. Ismét kórházba került, édesanyja pedig ismét az életéért aggódott. “Szinte hihetetlen, de Olivia ezt a betegséget is legyőzte, és bár nagyon beteg volt, a jókedvéből egy szemernyit sem veszített: mosolygott és huncutkodott velünk.”

A kislány azóta megünnepelhette az ötödik születésnapját is, és az orvosok várakozása ellenére tökéletesen egészséges. 

Olvass még több cikket csodás gyógyulásokról az NLCafé oldalán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top