Baba

A “gonosz” anyukák ezt teszik a gyerekükkel

Anyaként előbb vagy utóbb szinte mind megkapjuk a gyerekeinktől, hogy "Te vagy a világ leggonoszabb anyukája!". Lehet, hogy más szavakkal mondják, de ez a lényege, és általában akkor hangzik el, ha valami nagyon utálatos dolgot követünk el a gyerekeink ellen. Legalábbis szerintük.

Csakhogy a gonosz anyukák tudják, hogy legtöbbször azzal, hogy utálatosak, pont segítenek a gyerekeiknek abban, hogy tisztelettudó, rendes, becsületes emberré váljanak. Részemről inkább legyek gonosz anya, mint balek, akin keresztülgázolhatnak a gyerekei. Azt hiszem, ha nem vagyunk utálatosak a gyerekeink szemében néha, akkor valamit nem jól csinálunk.

A

Gonosz anyaként ilyeneket művelünk a gyerekeinkkel:

1. Kényszerítjük őket, hogy rendet rakjanak maguk után

A gyermekeim legnagyobb fájdalma, hogy annyira gonosz vagyok, hogy néha nekik kell kitakarítaniuk az egész szobájukat, áthúzni az ágyukat, sőt még akár a konyhát is rendbe kell tenniük. Ez utóbbi akkor fordul elő, amikor maguknak készítenek nassolni valót, és úszik utánuk a konyha valamilyen azonosíthatatlan ragacsban.

2. Kényszerítjük őket, hogy vállalják a felelősséget a tetteikért

Elfelejtette a házi feladatot? Egyszer még rendben van, de második alkalommal már nincs pardon. Akkor addig fenn kell maradnia, amíg el nem készíti. Sőt annyira gonosz vagyok, hogy ha hazugságon kapom őket, akkor büntetést kapnak. Ha valamit eltörnek, akkor a zsebpénzükből levonás jár érte. Más szóval annyira utálatos vagyok, hogy a gyerekeimnek felelősséget kell vállalniuk a tetteikért.

A

3. Kényszerítjük őket, hogy olyan ruhát vegyenek fel, ami megvédi őket az időjárástól és/vagy nem néznek ki benne hajléktalannak

Úgy tűnik, hogy a kabát és a sapka egyetemes büntetésként hat a gyermekekre, mégsem hagyom, hogy télen ezek nélkül menjenek az utcára. Ez pedig azt jelenti, hogy a világ leggonoszabb anyukája vagyok. Egészen odáig elmegyek, hogy nem engedem nekik, hogy lyukas és szakadt ruhákat vegyenek fel. Olykor még arra is rákényszerítem őket, hogy rendes zokni legyen a lábukon.

4. Néha nem játszunk velük, úgyhogy használniuk kell a fantáziájukat

Annyira borzasztó anya vagyok, hogy úgy gondolom, nem az a dolgom, hogy szórakoztassam a gyerekeimet. Igen, sokszor vidáman eltöltjük együtt az időt, de néha nemet mondok, amikor más dolgom van, és ilyenkor kénytelenek használni a fantáziájukat. Olykor annyira gonosznak érzem magam, hogy leküldöm őket a játszótérre, hogy legyen fél óra csend körülöttem.

A

5. Ki kell érdemelniük a jutalmat

Míg most, 2016-ban azt gondolja a legtöbb gyerek, hogy megérdemli, hogy 8 évesen már okostelefonja legyen, a gonosz anyukák ezt azért megvétózzák. Hagyom, hogy megtanulják a gyerekeim, hogy a dolgok nem VANÓDNAK, nemcsak úgy potyognak az ölükbe a fáról, hanem ki kell érdemelni azt, amit jutalomnak foghatunk fel. Nem kapnak meg mindent csak azért, mert akarják. Viszont jó viselkedéssel, jó jegyekkel, mindegy milyen aktuális jósággal kiérdemelhető – bizonyos keretek között – minden nálam.

6. Bevonjuk őket a házimunkába

A gonosz anyukák imádják dolgoztatni a gyerekeiket. Nemcsak saját maguk után kell elpakolniuk, hanem a családi, általános házimunkákban is részt kell venniük. És annyira gonosz vagyok, hogy akármennyire is lázadnak miatta, nem kapnak érte pénzt, mint az osztálytársak.

A

7. Nem engedünk meg olyanokat, amiket mások szülei igen

Ha annyi pénzem lenne, ahányszor elhangzott az a mondat a szájukból, hogy “De az XY anyukája megengedi!”, már borzalmasan gazdag lennék. Az osztálytárs szülei megengedik, hogy elmenjen egyedül a barátokkal moziba 8 évesen a legújabb akciófilmre, én nem. Más család, más szabályok. Ami náluk működik, az nálunk nem. A gonosz anyukák nem törődnek azzal, hogy más anyák hogyan nevelik a saját gyerekeiket.

8. Kényszerítjük őket, hogy mást is egyenek a tojásos tésztán kívül

Minden családban más a kedvenc étel, nálunk a tojásos tészta az, amit – ha tehetnék – reggelire, ebédre, vacsorára is ennének. Esetleg megtűzdelnék étkezések között még egy-egy tábla csokival a napjukat. Ezt gonosz anyaként nem hagyhatom. Sőt még arra is kötelezem őket, hogy megegyék a vacsora nagy részét, és nem engedem, hogy három falat után valamilyen nasi után könyörögjenek. Tudom, borzalmasan hangzik, és igazán tragikus élete van a gyerekeimnek, hogy például zöldséget kell enniük néha, de a gonosz anya néha jobban tudja, hogy akkor marad hosszú távon életben a gyereke, ha egészségesen eszik.

A

9. Néha ignoráljuk őket

Amikor sikítanak, nyafognak, hisztériáznak, akkor a gonosz anyák elsétálnak és becsukják a fülüket. Ha így is tovább folytatják, akkor még arra is képesek vagyunk, hogy bezárkózzunk a vécébe, és úgy tegyünk, mintha sehol sem lennénk. Ha pedig elkezdenének dörömbölni az ajtón, feltesszük a fejhallgatónkat.

10. Arra tanítjuk őket, hogy nem körülöttük forog a világ

Jó, igazából a mi világunk nyilván körülöttük forog, de nem feltétlenül kell ezt az orrukra kötni. Az a feladatunk, hogy megtanuljanak együtt élni más emberekkel, és ha ezt a feladatot jól akarjuk teljesíteni, akkor nekünk kell lennünk a világ leggonoszabb anyáinak.

Olvass még többet az anyákról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top