Baba

Letiltotta az Instagram a szoptatós anyák fotóit – a fotós és az anyák tiltakoznak

A születés és a szoptatás legszebb pillanatait megörökítő fotóst sokkolta, mikor Instagram-fiókját letiltották. Felháborodásában az édesanyák is osztoztak.

Az Instagram szabályzata tiltja meztelen fotók megosztását, két kivétellel: nők masztektómia után, valamint szoptatós édesanyák. Ennek ellenére Elle Wickens fotós oldala, ami születési és szoptatós képekkel van tele, mégis egyik pillanatról a másikra elérhetetlen lett.

Letiltotta az Instagram a szoptatós anyák fotóit - a fotós és az anyák tiltakoznak
Letiltotta az Instagram a szoptatós anyák fotóit - a fotós és az anyák tiltakoznak

 

A fiatal, 21 éves Elle Earth Babes néven hozta létre a fiókot, ahol munkáiból osztott meg gyönyörű fotókat. Az oldalának 6400 követője volt, a képek pedig, bár kendőzetlenül mutatják be a szülés és a szoptatás intim pillanatait, nem nevezhetők sértőnek vagy obszcénnek.

Letiltotta az Instagram a szoptatós anyák fotóit - a fotós és az anyák tiltakoznak

Az Instagram azt állítja, véletlenül törölték a lány oldalát, és hamarosan vissza is állították. A fotós és az édesanyák ennek ellenére szívükre vették a történteket. “Amikor letiltották az oldalt, megrendült a közösségbe vetett hitem – mondta a fotós. – Nem értem, miért ne lehetne a nőket erősnek, vadnak, szerető emberi lénynek ábrázolni. Miért van az rendben, hogy a nők teste csak szexuális tárgy, és nem az, ami valójában? Azért hoztam létre az oldalt, hogy megmutassam a szülés hatalmasságát és szépségét” – fűzte hozzá a lány, aki kötelességének érezte, hogy addig menjen, amíg vissza nem kapja a fiókját.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top